I bez brašna se može pripremiti savršeno ukusan kolač
Većinu namirnica potrebnih za ovaj desert sigurno već imate kod kuće pa nema razloga zašto ga odmah ne biste pripremili
Potrebni sastojci:
Malo maslaca za premazivanje posude za pečenje
- 4 jaja
- 2 limuna
- 100 g šećera
- 130 g brašna od badema
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličice soli
- Za posluživanje šećer u prahu
Hrskave izvana, mekane i sočne iznutra: Probajte odličnu nigerijsku poslasticu
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, možete koristiti okruglu posudu za pečenje, namastite je te obložite masnim papirom
- Jaja odvojite, a bjelanjak stavite u visoku posudu. Žutanjke u drugu posudu i njih istucite mikserom.
- Naribajte koricu 2 limuna i stavite u posudu sa žutanjcima. Dodajte šećer i pomiješajte kuhačom
- Dodajte im brašno od badema, prašak za pecivo i sol te miješajte dok se sve ne poveže
- Istucite bjelanjke te polako dodajte smjesu prvoj smjesi i lagano povezujte kuhačom.
- Prebacite u posudu za pečenje i pecite oko 25 minuta, a nakon toga otvorite pećnicu i ostavite da se u njoj hladi 15 minuta
- Prebacite na pladanj za posluživanje a svaki krišku ukrasite šećerom u prahu
- Ako želite možete ih poslužiti i uz svježe bobičasto voće.
Kolač sa šljivama: Jednostavan recept za savršenu poslasticu
A. A.
Foto: Shutterstock