Psiha

Psiha

Kako odabrati najbolji program na sušilici za odjeću – naučite nekoliko trikova

Ako imate stariju sušilicu, ona sigurno ima par osnovnih funkcija i ne morate previše razmišljati.

No stvari su se promijenile i danas sušilice nude razne opcije koje će svakako pomoći i da zaštite odjeću.

Iako su postavke tu kako bi vam pojednostavile stvar, ponekad mogu biti i zbunjujuće, posebno ako imate odjeću raznih materijala i ne razumijete što trebate napraviti. Možda vam ovim tekstom olakšamo, nakon što pročitate čemu što služi.

Opcije sušenja

Kada je u pitanju sušilica, imamo dvije opcije – sušenje zrakom u sušilici ili se odjeća ne smije sušiti. Ako vidite na vašoj odjeći simbol da je sušenje u sušilici dozvoljeno, simbol je kocka s krugom, to znači da ju možete bez problema ubaciti u mašinu. Ako se radi o osjetljivom materijalu, stavite na program koji pazi na osjetljivo rublje, simbol je često pero. Radi se o temperaturi na kojoj se rublje suši.

Smije li se jaje pojesti ako na sebi ima točkice i izbočine? Odgovor će vas iznenaditi

Sušenje zrakom ili u sušilici

Prije svega morate vidjeti na odjeći mora li se sušiti na zraku ili smije u sušilicu. Ako smije u sušilicu onda pripazite koje opcije birate. Postoje opcije koje morate odabrati, a u pitanju su razine sušenje: suho za peglanje, suho za vješanje i suho za ormar, a simbol na vašoj odjeći će otkriti na kojem programu sušiti odjevni predmet. No ako se pitate što će se dogoditi ako robu koja se mora sušiti na zraku stavite u sušilicu, i tu postoji rješenje. Postoji i opcija Air-dry na perilicama koje ne uključuju nikakvu temperaturu, samo će u stroju cirkulirati sobna temperatura. Ovaj program neće u potpunosti osušiti predmete ali će ih dobro protresti pa je odlična opcija za jastuke i poplune.

Delikatno ili nježno

Ovaj je program najbolji za sintetička vlakna, robu za vježbanje, veste, vunu… Kako ste i sami pretpostavili ovo je ciklus za osjetljivu robu, koristi niske temperature i dulje traje.

Ciklus tiska

Najbolji program za sintetiku, robu koja se ne gužva i odjeću za vježbanje. Taj ciklus stalnog tiska koristi srednje visoke temperature i često koristi i hladan zrak kako bi na vašoj odjeća bila što manje zgužvana. Najbolji je za uobičajene predmete jer suši puno brže nego kada se koristi program za osjetljivu robu.

Parni ciklus

Najbolji je za odjeću koja je zgužvana, za onu kojoj samo treba osvježene – poput majice koja je dugo staja u ormaru. Možete uložiti i u dobru peglu, ali ako želite brzo rješenje, onda koristite opciju, ako vaša sušilica ima, parnog ciklusa koji će parom izravnati i osvježiti vašu odjeću. On koristi i vodu i toplinu kako bi osvježio odjeću ali bez ispiranja. Vrlo je kratak.

Kako urediti dom prema horoskopskom znaku – lavovi žele dvorac, a djevice cvijeće i svijeće

Automatsko ili vremenski određeno sušenje

Automatsku opciju je najbolje koristiti ako želite smanjiti potrošnju, imate puno odjeće za bebe, ručnika, traperica… Vrlo kratko traje. Taj će ciklus sam prepoznati putem senzora kada je odjeća suha i zaustaviti se. Vremenski određeno je za odjeću kojoj je potrebno nešto više vremena da se osuši.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo