Ako ste planirali pripremati bakalar za obitelj i prijatelje, isprobajte ovaj jednostavan recept
Kako pripremiti bakalar na bijelo?
- 400 do 500 grama sušenog bakalara
- 1 kg krumpira
- 3 dcl maslinova ulja
- 6 režnjeva češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- sol i papar
1. Sušeni bakalar dobro namočite barem 24 sata prije u hladnoj vodi koju ćete nekoliko puta promijeniti. Skuhajte krumpir.
2. Izvadite bakalar, očistite ga i ostavite ½ dcl tekućine od kuhanja. Krumpir izrežite na ploške.
3. U drugu posudu složite očišćeni i narezani bakalar. To možete napraviti dan ranije i držati ga u frižideru. Važno je da je krumpir pri posluživanju topao.
4. Usitnite češnjak i peršin, pa dodajte sol i papar te sve zalijte tekućinom od kuhanja i maslinovim uljem.
5. Bakalar poslužite topao.
Ako želite teksturu paštete gnječite ga ili stavite u multipraktik dok ne postane kao pire.
Što jesti ovih blagdana za zdravo srce?
A. A.
Foto: Shutterstock