Tradicionalna kineska juha će vas okrijepiti i ugrijati, a okus će dodatno pojačati bijeli papar, mladi luk i ulje sezama. Volite li kombinaciju gljiva i kozica, jednostavna japanska juha je izbor za vas!
Kineska krem juha od kukuruza
Potrebni sastojci za 6 osoba:
- 5 šalica pilećeg temeljca
- 1 ¼ šalice kremastog kukuruza iz konzerve
- ½ žličice šećera
- bijeli papar
- 2 žlice rižinog vina ili suhog Sherrya
- ¾ šalice kuhane, nasjeckane šunke
- 1 žlica gustina rastopljenog u 2 žlice vode
- 2 bjelanjka, lagano istučena
- ½ žličice Soja umaka (po želji)
- 2 mlada luka sitno nasjeckana
Priprema:
Temeljac zakuhate te dodate kukuruz. Ostavite da se kuha otprilike 3 minuta. Dodajte sol, Soja sos, papar, Sherry i kuhanu šunku. Kuhajte još 2 minute. U juhu stavite gustin te miješajte dok se ne zgusne. Maknite posudu s vatre te dodajte razmućene bjelanjce (promiješajte).
Juhu poslužite u dubokim tanjurima te ukrasite mladim lukom
Tradicionalna japanska juha
Potrebni sastojci za 6 osoba:
- 6 šalica pilećeg temeljca
- 2 žlice limunova soka
- 3 žlice blagog Soja umaka
- 6 komada mladog lika
- 4 žlice Sherrya
- 6 svježih gljiva (po želji)
- 1 mrkva narezana na tanke rezance
- 6 kriški limuna
- 12 malih kozica
- 12 malih Jakobovih kapica
- Sol po želji
Priprema:
Zakuhajte temeljac, dodajte gljive i mrkvu te kuhajte 2 minute. Dodajte kozice, Jakobove kapice te kuhajte dok kozice ne poprime roskastu boju. Umiješajte limonov sok, Soja umak i Sherry.
Juhu poslužite u velikim tanjurima te ukrasite kriškom limuna I mladim lukom
Dobar tek!
Ana A.
Foto: Shutterstock
Isprobajte ovu slatko kiselu juhu