Kineska ili japanska juha? Odaberite recept po svom ukusu - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Kineska ili japanska juha? Odaberite recept po svom ukusu

Tradicionalna kineska juha će vas okrijepiti i ugrijati, a okus će dodatno pojačati bijeli papar, mladi luk i ulje sezama. Volite li kombinaciju gljiva i kozica, jednostavna japanska juha je izbor za vas!

Kineska krem juha od kukuruza

Potrebni sastojci za 6 osoba:

  • 5 šalica pilećeg temeljca
  • 1 ¼ šalice kremastog kukuruza iz konzerve
  • ½ žličice šećera
  • bijeli papar
  • 2 žlice rižinog vina ili suhog Sherrya
  • ¾ šalice kuhane, nasjeckane šunke
  • 1 žlica gustina rastopljenog u 2 žlice vode
  • 2 bjelanjka, lagano istučena
  • ½ žličice Soja umaka (po želji)
  • 2 mlada luka sitno nasjeckana

Priprema:

Temeljac zakuhate te dodate kukuruz. Ostavite da se kuha otprilike 3 minuta. Dodajte sol, Soja sos, papar, Sherry i kuhanu šunku. Kuhajte još 2 minute. U juhu stavite gustin te miješajte dok se ne zgusne. Maknite posudu s vatre te dodajte razmućene bjelanjce (promiješajte).

Juhu poslužite u dubokim tanjurima te ukrasite mladim lukom

Tradicionalna japanska juha

Potrebni sastojci za 6 osoba:

  • 6 šalica pilećeg temeljca
  • 2 žlice limunova soka
  • 3 žlice blagog Soja umaka
  • 6 komada mladog lika
  • 4 žlice Sherrya
  • 6 svježih gljiva (po želji)
  • 1 mrkva narezana na tanke rezance
  • 6 kriški limuna
  • 12 malih kozica
  • 12 malih Jakobovih kapica
  • Sol po želji

Priprema:

Zakuhajte temeljac, dodajte gljive i mrkvu te kuhajte 2 minute. Dodajte kozice,  Jakobove kapice te kuhajte dok kozice ne poprime roskastu boju. Umiješajte limonov sok, Soja umak i Sherry.

Juhu poslužite u velikim tanjurima te ukrasite kriškom limuna I mladim lukom

Dobar tek!

Ana A.

Foto: Shutterstock

Isprobajte ovu slatko kiselu juhu

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo