Potrebni sastojci
1 paket lisnatog tijesta
10 jaja, razdvojenih
70 dag mljevenog šećera
20 dag mekog brašna
1 žlica gustina
4 l mlijeka
1 vanilin šećer
Priprema
1. Pećnicu zagrijte na 170° C.
2. Polovicu paketa lisnatog tijesta razvaljajte na veličinu lima za pečenje kojeg ste dobili s pećnicom. Lim okrenite i namažite maslacem, a koru (tijesto) pecite na preokrenutom limu. Prije pečenja tijesto izbockajte vilicom. Postupak ponovite i s drugim dijelom lisnatog tijesta.
3. Od ukupne količine mlijeka odlijte 3 dcl, ostatak stavite da zakipi. Žumanjke izmiješajte sa šećerom i brašnom, dodajte onih odlivenih 3 dcl mlijeka i izmiješajte. Smjesu ulijte u već zakipjelo mlijeko i miješajte pjenjačom kako se ne bi stvore grudice. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne, oko 10-ak minuta, pazeći da vam pri dnu ne zagori.
4. U međuvremenu istucite čvrsti snijeg od 10 bjelanjaka, dodajte vanilin šećer i lagano ga umiješajte u vruću kremu. Smjesa mora biti bez grudica.
5. Na dno lima za pečenje stavite jednu pečenu koru. Na koru izlijte gotovu kremu. Poklopite drugom pečenom korom ili već izrezanim kockama lisnatog tijesta. Pospite šećerom u prahu i dobro ohladite, najbolje preko noći.
Nada Duhović
Just good food