Donosimo lakšu verziju torte od sira s manje kalorija, a kako bismo se dodatno pobrinuli za vašu liniju, porcija je namijenjena za samo dvije osobe.
Torta od sira (kojoj ne možemo ne reći cheesecake) jedan je od omiljenijih deserata kojima je teško odoljeti. Kako je bogata krem-sirom, koji ima veliku energetsku vrijednost, nije preporučljivo često uživati u njenom okusu, no tko bi joj odolio! Zato vam donosimo lakšu verziju torte s manje kalorija, a kako bismo se dodatno pobrinuli za vašu liniju, porcija je namijenjena za samo dvije osobe.
Sastojci:
- sok i naribana korica jednog limuna
- jedna čajna žličica zaslađivača
- tri jaja
- dvije jušne žlice sirnog namaza s malim postotkom masti
- tri jušne žlice kiselog vrhnja s malim postotkom masti
- pola čajne žličice arome ili ekstrakta vanolije
- četvrtina žličice umjetnog sladila
Priprema:
1. Pjenjačom umutite prva tri sastojka. Lončič u kojem ste ih pomiješali stavite grijati u parnu kupelj tri do pet minuta, neprestano miješajući dok se smjesa ne zgusne. Procijenite trebate li dodatno zasladiti ili ne. Bitno je napomenuti kako morate stalno miješati, jer ćete suprotno dobiti kajganu.
2. Lončić uklonite sa štednjaka i umiješajte sirni namaz. Smjesu raspodijelite u dva keramička ramekina.
3. U zasebnoj zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, ekstrakt vanilije i sladilo. Dobivenu smjesu prelijte preko sirne smjese u posudicama. Pecite deset minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim rashladite u hladnjaku barem dva sata prije posluživanja.
Dobar tek!
K. Pužar
Foto: Shutterstock