Za vas smo pripremili tri recepta koja uključuju omiljene lipanjske namirnice. Krastave možete iskoristiti za pripremu predjela, marelice za glavno jelo, dok trešnje sačuvajte za slatki desert!
Lipanj, kao i svaki mjesec, sa sobom donosi svježe, sezonske namirnice, koje obiluju hranjivim tvarima. Mi smo odlučili izdvojiti neke od njih i predložiti vam maštovit, ukusan jelovnik kojim možete razveseliti svoje ukućane.
Krastavce možete iskoristiti za pripremu svježe salate, marelice za glavno jelo i napraviti ukusne okruglice s voćem, dok su trešnje idealan izbor za slatki, završni desert! Probajte ove recepte i javite nam što mislite o njima!

Predjelo: Salata od svježih krastavaca i lubenica i peciva sa sirom
Krastavac obiluje vitaminima A, B i C te sadrži sumpor i mineralne soli. Ovo zeleno povrće sadrži 95 posto vode, a može se jesti sirov, kuhan ili iscijeđen u sok. Mi vam predlažemo ukusnu salatu od krastavaca i lubenice u kombinaciji s aromatičnim pecivima.

Glavno jelo: Okruglice s marelicama
Ova slatka voćka nutritivno je vrlo bogata – marelice sadrže beta karoten i likopen koji su dobri za srce. Isprobajte ovaj recept za fantastično ukusne okruglice s voćnom sredinom!

Desert: Zdjelice sa trešnjama
Trešnje sadrže vitamine C, B i A, bioflavonoide i melatonin. Ovi sastojci pomažu u borbi protiv raka te pomažu kod glavobolje. Naravno, ne treba niti napominjati da su jako ukusne! Zdjelice s trešnjama možete pripremiti kao obiteljsku pitu, u kalupu većeg promjera ili napraviti svaku za sebe u malim vatrostalnim zdjelicama.
Dobar tek 🙂
D.Š.