Uz vrlo malo truda imati ćete puna usta kremastog, voćno-čokoladnog deserta. Čisti nepatvoreni užitak!
Sastojci:
(za 6 čaša ili zdjelica od 100 – 150 m)
Mousse od kupina
- 500 g kupina
- 100 g šećera (maline koje sam ja koristila bile su izuzetno slatke, pa količinu šećera po potrebi povećajte sami)
- vrećica želatine u prahu
- sok pola limuna
- 250 ml vrhnja za šlag
Krema od čokolade
- 100 ml vrhnja za šlag
- 150 g tamne čokolade
Za ukras
- 150 ml vrhnja za šlag
- nekoliko cijelih kupina
Priprema:
Pripremite čaše ili posudice u koje namjeravate uliti mousee.
Namočite želatinu da nabubri. Istucite čvrsti šlag od vrhnja za šlag.
Kupinama dodajte šećer i kuhajte uz dodatak malo vode, dok ne počnu puštati sok i zgušnjavati se. Procijedite ih ili propasirajte kroz sito da odstranite koštice, dodajte sok limuna, pa u dobivenom soku otopite želatinu. Ulijte u posudice, ostavite neko vrijeme da se hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku da se potpuno stisne.
Krema od čokolade
Čokoladu otopite u vrhnju za šlag, na laganoj vatri, neprestano miješajući sve dok ne dobijete gustu čokoladnu kremu. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa rasporedite po moussu.
Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i cijelim kupinama.
Tadeja i Timna Bjažević
In T
& T kitchen