Hrana i recepti

Hrana i recepti

Namaz od medvjeđeg luka – fantastičan dodatak svakom jelu

Imamo recept za odličan namaz od medvjeđeg luka za kruh i prepečenac; umak za tjesteninu; dodatak uz riblja i mesna jela te dodatak salatama, juhama i varivima.

Medvjeđi luk potrebno je razlikovati od otrovnih biljaka i to po što on jedini od njih ima miris sličan češnjaku – protrljajte list među prstima. Ukoliko niste potpuno sigurni, savjet potražite od iskusnih berača i stručnjaka za ljekovito bilje.

Medvjeđi luk savršen je za proljetno čišćenje organizma

Sastojci:

  • 150 g listova medvjeđeg luka
  • 100 ml maslinova ulja
  • 50 g pinjola
  • 50 g naribanog parmezana
  • sol

7 nevjerojatno dobrih razloga za konzumaciju šparoga

Priprema:

Medvjeđi luk dobro operite i narežite. U blenderu izmiksajte maslinovo ulje i medvjeđi luk, a potom smanjite brzinu miksanja te dodajte sir i pinjole. Pustite da smjesa odstoji nekoliko sati da se sastojci prožmu. U hladnjaku se može čuvati otprilike tjedan dana. 

Džem od maslačka – imamo recept koji pomaže kod bronhitisa i astme

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo