Nakon carbonare, ovo je omiljen umak za tjesteninu u Italiji!
Špageti Aglio e olio pripremaju se od maslinova ulja, papričice i preprženog češnjaka.
Mnogi vole ovaj recept jer je jednostavan, a za njegovu pripremu koriste se zdrave i svježe namirnice.
Što kuhati na moru, a da je brzo gotovo? Imamo tri jednostavna recepta
Kako se priprema?
Važno je u vodu u kojoj se kuha tjestenina uvijek posoliti jer će ona poprimiti novi okus. Umjesto peršina možete staviti druge začine, a preporuka je svježi bosiljak.
Sastojci za 2 osobe:
- 0,5 kg špageta
- 3 češnja češnjaka – tanko nasjeckan
- 0,1 l maslinovog ulja
- papričice
- sol, papar
- svježi listovi peršina
Popečci od kukuruza: Brzi recept za jednostavan ljetni ručak
Priprema:
- U slanoj vodi kuhajte špagete.
- Zagrijete maslinovo ulje na tavi.
- Dodajte nasjeckan češnjak na ulje, zdrobljene papričice. Kada vanjski rubovi češnjaka poprime smečkastu boju, dodajte malo vode od tjestenine i malo soli.
- Nastavite kuhati dok se sve fino ne spoji.
- Ocijeđenu tjesteninu stavite u tavu.
- Sve ukrasite peršinom i pospite parmezanom.
Prevrnuti voćni kolač za koji vam ne treba ni jedna žlica šećera, a idealan je za ljeto
A. A.
Foto: Shutterstock