Breskve su savršenog okusa, a još ako ih dodamo omiljenoj torti…
Breskve se u ovom receptu kuhaju u vodi s limunom, šećerom i vanilijom, a smeđi šećer će dati jedan poseban okus ovoj torti.
Potrebni sastojci:
- 4 jaja
- 120 g smeđeg šećera
- Prstohvat soli
- 50 g šećera
- 1 žlica bijelog octa
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Breskve:
- 100 g šećera (ili po želji)
- Sok od jednog ili dva limuna
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 3 velike breskve (oko 0.5 kg), prerezane i bez koštice
Jedna palačinka za cijelu obitelj! Ovo je recept koji ćete obožavati i dijeliti dalje
Šlag:
- 120 ml vrhnja za šlag
- 1 žlica šećera
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva, a posudu za pečenje obložite masnim papirom
- Bjelanjke, smeđi šećer i sol u jednoj posudi dobro pomiješajte mikserom dok sve ne postane kompaktno
- Sad polako dodajte obični šećer i nastavite miksati dok smjesa ne postane sjajna, dodajte ocat i vaniliju.
- Smjesu prebacite u posudu za pečenje, pecite otprilike 1 sat i 15 minuta
- Ugasite pećnicu i otvorite vrata, a sve ostavite da se hladi na rešetkama oko 2 sata
- Pažljivo maknite iz posude i s papira i prebacite na pladanj
Breskve:
- Pripremite hladnu kupku u jednoj posudi
- U tavi pomiješajte šećer, sok limuna, vaniliju i 5 dcl vode
- Kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi te dodajte breskve. Kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta
- Breskve prebacite na tanjur, a kada se ohlade, ogulite ih.
- Ostatak tekućine neka se kuha na jačoj vatri dok se ne zgusne, oko 10 minuta
- Prebacite u manju posudu i stavite u hladnu kupku dok se ne ohladi
Kolačići od borovnica oduševljavaju na prvu – ukusna poslastica neodoljive boje
Preljev:
U posudi miješajte mikserom vrhnje i šećer
Kako bi sve bilo spremno, na podlogu od meringe stavite pripremljeno vrhnje i lijepo poravnajte te ukrasite breskvama i sirupom.
Dobar tek!
A. A:
Foto: Shutterstock