Pohane ćevape poslužite uz kreativne umake

Pohani ćevapi umaci serviranje2

Umjesto da ih servirate uz lepinju, kajmak i luk, pripremite ove ćevape u novom ruhu te ih poslužite uz kreativne umake.

Iako se ćevapi jedu najčešće servirani uz lepinju, kajmak i luk, možete ih pripremiti i kao finger food. Majstor kuhar Branko Ognjenović, pripremio je "pohane ćevapa" koje možete poslužiti uz kreativne umake i tako iznenaditi svoje ukućane i goste!

Osim što su "pohani ćevapi" zanimljivog izgleda i primamljivog mirisa, također su specifičnog hrskavog okusa. 

Pohani ćevapi

Sastojci za 4 osobe:

  • 810 junećih ćevapčića
  • 4 jaja
  • 200 g oštrog brašna
  • 400 g krušnih mrvica
  • ulje za prženje

Priprema:

Na drvene štapiće nabodite ćevape, a potom ih uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice. Zatim dobro zagrijte ulje i u njega stavite panirane ćevape

Nakon što su ćevapi pečeni poslužite ih uz zanimljive umake koje je nakon pripreme potrebno ostaviti 15 minuta u hladnjaku te ih servirati hladne.

Urnebes umak

Sastojci:

  • 100 g milerama
  • 50 g ajvara
  • 5 g vlasca
  • 5 g češnjaka
  • 5 g peršinovog lista
  • 2 g kajenskog papra
  • 3 g mljevene crvene paprike
  • 5 g luka
  • sol i šareni papar

Priprema:

Sol, papar, kajenski papar, crvenu papriku i ajvar dodajte u mileram. Nakon toga dodajte sitno sjeckani luk, češnjak, peršinov list i vlasac te sve dobro promiješajte.

Umak Tisuću otoka

Sastojci:

  • 100 g majoneze
  • 50 g kečapa
  • 10 g kiselih krastavaca
  • 10 g kapara
  • 10 g kiselih lučica
  • 10 g ljubičastog luka
  • 10 g češnjaka
  • Tabasco umak, želji, sol i bijeli ocat po želji.

Priprema:

Krastavce, kapare, lučice, luk i češnjak nasjeckajte na sitno i sve zajedno pomiješajte s majonezom te dodajte Tabasco umak, kečap, bijeli ocat i sol.

Umak Curry kečap

Sastojci:

  • 200 g kečapa
  • 6 g curryja
  • 1 g kajenskog papra
  • sol po želji

Priprema:

Kečap pomiješajte s curryjem te dodajte sol i kajenski papar po želji.

Naučite kako pripremiti najveću sarmu ikad, a saznajte što vam sve treba za domaću majonezu!

G. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!