Osim što se tope u ustima, prhka peciva sa sirom odlikuje i jedinstveni okus. Za njihovu pripremu možete upotrijebiti svoju omiljenu vrstu sira. Recept je odlično rješenje za druženje s prijateljima ili članovima obitelji.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Potrebni sastojci
1 paket odmrznutog lisnatog tijesta
30 dag naribanog sira (Gaude, Ementalera…)
malo mlijeka
Priprema
1. Listove tijesta položite jedan na drugi i izvaljajte četverokut veličine 40×50 cm. Ta količina će biti dostatna za oko 30 komada peciva.
2. Tijesto premažite mlijekom i pospite naribanim sirom. Uže stranice četverokuta tijesta po dva puta preklopite izvana prema sredini, a potom stisnite zajedno.
3. Tako zarolano tijesto režite na približno 1 cm debele kriške. Kriške položite vodoravno, na papirom obložen lim i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C, 15-20 minuta.
4. Peciva izvadite, odvojite od papira za pečenje i ostavite hladiti na rešetki.
Nada Duhović
Just good food