Pripremite jednostavan veganski recept za prste polizati!
Umjesto slanutka može se koristiti i bijeli grah. Za slatku verziju slanutak ispecite na isti način, samo promijenite začine (dodajte vanilin šećer, malo soli, cimet i sl.) i na kraju prelijete s otopljenom čokoladom, izvadite “grudice” žlicom te ostavite u hladnjaku otprilike 2 sata.
5 razloga zbog kojih biste češće trebali jesti slanutak
SASTOJCI:
- konzerva skuhanog slanutka
- ½ žličice dimljene paprike
- ½ žličice češnjaka u prahu
- ½ žličice brašna
- ½ žličice soli, papra, ljute mljevene paprike (količinu odredite po želji)
Što jesti prije treninga ako ste vegan?
Priprema:
- Dok se pećnica zagrijava isperite konzervu skuhanog slanutka. Osušite ga u krpi. U jednu zdjelicu stavite sve začine i pomiješajte.
- U to uvaljajte prosušeni slanutak, malo ga prosijte kroz cjediljku da uklonite višak brašna, pa ga samo prebacite na papir za pečenje i stavite u pećnicu.
- Pecite na nekih 230 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta. Možete peći i oko pola sata na 200 Celzijevih stupnjeva.
Slanutak možete peći i u tavi, postupak je isti kao i u pećnici, ali ga u tavi pržite bez ulja i uz povremeno miješanje.
Pripremite namaze od heljde i slanutka ili vegansku majonezu
Prijatelji životinja, Vegcook.net
Foto: Shutterstock