Punjena jaja u zelenom ruhu

punjena jaja (thewellflouredkitchen blog)

Uvrstite sezonski, mladi grašak na svoj blagdanski stol! Donosimo vam zdraviju, zelenu varijantu punjenih jaja koja ćete sigurno pripremati i nakon Uskrsa.

Savjete za pripremu ovog ukusnog obroka donose autori bloga thewellflouredkitchen.com.

Sastojci:

  • 8 do 10 tvrdo kuhanih jaja
  • 1 šalica graška
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1/4 žličice soli
  • 1/8 žličice bijelog papra
  • manji režanj češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica usitnjenog peršina

Priprema

Odmah pripremite tanjur za posluživanje – recept je vrlo jednostavan, a priprema brza.

1. Jaja razrežite po dužini na dva dijela, odstranite žutanjke i stavite ih u dublju zdjelu. Lađice od bjelanjaka rasporedite na tanjur za posluživanje.

2. U zdjelu sa žutanjcima dodajte sve preostale sastojke, osim peršina.

3. Štapnim mikserom miješajte sve sastojke dok ne dobijete kremastu teksturu. Probajte, i dodajte sol i papar po potrebi.

4. Smjesu žlicom rasporedite na bjelanjke. Kremu možete nanositi i pomoću vrećice za ukrašavanje ili obične plastične vrećicu kojoj ste odstranili vrh.

5. Gotovo jelo pospite nasjeckanim peršinom – i vaše je jelo gotovo!

Dobar tek!

D.Š.
Foto: thewellflouredkitchen.com

 Prati nas na Viber Public Chatu!