Odaberite ribu po želji i od nje napravite jednostavan obrok koji će se svidjeti i članovima obitelji koji nisu ljubitelji ribe!
Koju god ribu odabrali, važno je da ona bude svježa. Važno je pritom vidjeti bistre i pune oči, otvori kod škrga su svijetlo ružičasti sa specifičnim mirisom na more, ljuske su priljubljene i ne otpadaju, koža je čvrsta i elastična.
Prije nego započnete sa pripremanjem ovog jednostavnog jela, ribu je potrebno dobro očistiti i filetirati.
Riba u pivskom tijestu
Smjesa za pohanje:
- Radite smjesu kakva se priprema za palačinke (brašno, jaje, sol i šećer) ali umjesto mlijeka koristite svijetlo pivo. Smjesa mora biti malo gušća od one za palačinke kako bi se dobro prilijepila za ribu.
Priprema ribe:
- Ribu očistite, posušite maramicom, posolite i pokapajte limunovim sokom.
Pohanje:
- Na tavu stavite ulje za prženje te pustite da se jako zagrije.
- Svaki komad ribe umočite u smjesu za pohanje te stavite na tavu. Smanjite vatru. Pecite svaku stranu oko 3 minute.
- Izvadite ih na salvete kako bi se upio višak ulja.
Servirajte uz prilog po želji, a ovo su recepti koje možete isprobati:
Zapečene rolice od tikvica i patlidžana
Salata od pečenih krumpira i začinskog bilja
A. A.
Foto: Shutterstock