Ljeto nam nudi pregršt svježih namirnica koje će svako jelo učiniti ukusnijim, a u pravom ribarskom rižotu moraju se naći i svježi plodovi mora….
Među glavonošcima su najcjenjenije lignje i sipe, ali se odlična jela mogu pripremati i s lignjunima, hobotnicama i muzgavcima, a ribarskom rižotu se nalaze i neke od ovih namirnica.
Puno vam vremena za pripremu ne treba, a namirnice koje su potrebne lako su dostupne. Mi smo ga isprobali, a vjerujemo da ćete i sami biti oduševljeni okusom ovog savršenog ljetnog obroka
Potrebni sastojci:
- 30 dag riže
- 30 dag sipe
- 30 dag liganja
- 30 dag muzgavca
- 1 dcl maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica koncentrata rajčice
- peršinovo lišće, sol, papar
Priprema:
Sipe, lignje i muzgavce očistite i operite.Kuhajte ih u vodi oko jedan sat. Nakon toga ih izvadite, ocijedite i malo ohladite, pa ih narežite na komadiće.
Luk, češnjak i peršinovo lišće nasjeckajte. Na ulju najprije popržite luk, a zatim dodajte češnjak i peršinovo lišće.
Ako ste na dijeti, liječnik kaže da je ovo najgori način mršavljenja
Uspite potom narezane glavonošce, dodajte koncentrat od rajčice, posolite i popaprite.
Promiješajte, uspite rižu i ulijte vode koliko je potrebno za kuhanje riže. Kuhajte dok se riža ne skuha.
Dobar tek!
Foto: Shutterstock
Ana A.