Hrana i recepti

Hrana i recepti

Rižoto od kozica – jednostavno i brzo

Ovaj recept je namijenjen svima koji paze na prehranu radi očuvanja linije te je idealan za dijabetičare.

Rižoto je tradicionalno talijansko jelo koje se može pripremiti s mesom, povrćem ili ribom. Donosimo vam recept koji možete pripremiti brzo i jednostavno.

Potrebni sastojci:

  • 40 g riže
  • 150 g svježih kozica
  • 50 g pirea od rajčice
  • 50 g crvenog luka
  • 100 g zelene salate
  • 2 čajne žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • peršin
  • 0.5 dcl bijelog vina
  • limunov sok od pola limuna

Priprema:

Očistite i ocijedite kozice. Na dvije žličice maslinovog ulja pirjajte sitno narezani luk. Kad postane staklast, dodajte pire od rajčice, kozice, sol i papar, peršin te pirjajte na umjerenoj vatri. Kuhajte rižu u slanoj vodi, ali samo do pola. Rižu ocijedite i dodajte kozicama. Zalijte s malo bijelog vina i neka se sve lagano pirja dok riža ne omekša. Zelenu salatu operite i začinite limunovim sokom te poslužite kao prilog uz rižoto.

Autor recepta: Vilma Kolarić, dipl.med.techn.

Foto: Shutterstock

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo