Želite li brz, zdrav i lagan ljetni obrok, preporučujemo vam ovu jednostavnu egzotičnu salatu. Kombinacija piletine, povrća i voća zasigurno će vas osvježiti i rashladiti.
Potrebni sastojci za 2 osobe
2 pileća filea bez kožice (oko 120-150 g svaki)
sol
svježe mljeveni papar
chilli u prahu
1 režanj češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica soka od limete
1 zreli mango
3 šake miješane zelene salate (matovilac, radič, rikula, kristalka…)
1 crvena chilli papričica
1 žlica indijskih oraščića
Preljev od limete
korica jedne limete
100 ml soka od limete
2 žličice sitno sjeckanog svježeg đumbira
3-4 žlice maslinovog ulja
1 režanj sitno sjeckanog češnjaka
malo sitno sjeckanog svježeg korijandera
sol
svježe mljeveni papar
Priprema
Piletinu operite, posušite i narežite na kockice ili štapiće. Posolite i popaprite te dodajte malo chillija u prahu i zgnječeni režanj češnjaka. Prelijte ju maslinovim uljem i sokom od limete te ostavite da odstoji 30 minuta.
Mango ogulite i narežite na kockice, a chilli papričicu prerežite, odstranite sjemenke i sitno ju nasjeckajte. Zelenu salatu dobro operite i posušite te natrgajte na manje komade. Sve zajedno pomiješajte u jednoj većoj zdjeli.
Na dobro zagrijanoj grill tavi najprije kratko popržite indijske oraščiće. Izvadite ih iz tave pa na istu tavu dodajte piletinu. Pecite ju sa svih strana oko 5-6 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju, a potom ju prebacite u zdjelu sa salatom i mangom.
Za preljev od limete sve sastojke dobro pomiješajte i prelijte preko salate. Salatu na kraju pospite indijskim oraščićima i poslužite uz krišku prepečenog kruha.
Monika Topolko
Sweet
Sensation