Riječ je o laganoj, zdravoj, svježoj proljetno-uskršnjoj salati odličnoj za uskršnji doručak, ali i uz svako drugo mesno jelo. Crveni radić, rukola, mlada mrkvica i zelena salata donijet će osjećaj proljetne svježine, a jaja, pršut i rotkvica ugođaj Uskrsa…
Potrebni sastojci
1 vezica rukole
1 manja glavica crvenog radića
2 mlade mrkvice
nekoliko listova mlade zelene salate po izboru
1 kugla mozzarelle
3 tvrdo kuhana jaja
nekoliko tankih listova talijanskog ili dalmatinskog pršuta
rotkvice
2 žlice soka limuna
maslinovo ulje
sol, papar
ljuta mljevena paprika
Postupak
1. Tvrdo skuhajte tri jaja. Listove salate, radića i rukolu operite, ocijedite i natrgajte na komade veličine zalogaja. Mlade mrkvice ogulite i nasjeckate na male štapiće. Mozzarrellu narežite na manje komade te ju s četvrtinama i polovicama rotkvica raspodijelite po salati. Jaja oljuštite i raščetvorite ili samo na pola prerežite. Sve lagano izmiješajte.
2. Pomiješajte sok od limuna s maslinovim uljem, dodajte papra i mljevenu papriku, pa dobivenim dresingom prelijte salatu. Na kraju ukrasite pršutom.
Nada Duhović
Just good food