Ako ste u potrazi za brzim, slatkim i jednostavnim receptom onda imamo pravu stvar za vas! Skijaške palačinke poznate su i kao asutrijske palačinke ili carski drobljenac, a oduševit će vas okusom.
Poslužite ih s omiljenim namazom, šećerom u prahu ili šumskim voćem.
Španjolski uštipci – brzo se pripremaju i još brže nestaju…
SASTOJCI:
Za smjesu:
- 4 jaja
- 250 ml mlijeka
- 3 žlice šećera
- 160 g brašna
- malo soli
Dodatno:
- 50 g maslaca
Germknedle – recept za austrijsku poslasticu
PRIPREMA:
- Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodajte šećer.
- Polako umiješajte i sve ostale sastojke.
- Stavite u tavu maslac da se rastopi.
- Ulijte smjesu i pecite dok donja strana ne bude gotova.
- Lopaticom okrenite na drugu stranu baš kao palačinku i neka se tako malo peče.
- Nakon otprilike dvije minute pečenja, lopaticom natrgajte palačinku na manje komade i pecite još malo.
Pripremite mekane grisine od češnjaka s umakom od avokada
M. P.
Foto: Shutterstock