Hrana i recepti

Hrana i recepti

St. Jacques za Dudin rođendan

Već i vrapci na grani znaju kako je naša chefica Irina Čulinović u borbi za prestižnu titulu prvog hrvatskog celebrity MasterChefa. Donosimo vam njen recept koji će svakoga oboriti s nogu!

Donosimo vam recet iz emisije Celebrity MasterChef.

Sastojci:

  • Jakobove kapice
  • patliđan
  • muškatni oraščić
  • maslac
  • češnjak
  • poriluk
  • maslinovo ulje
  • čili
  • imun
  • pinjoli
  • korijander
  • lješnjaci

Priprema:

1. Patliđane prerezati na pola, zarezati rombove, dodati sol, papar i muškatni oraščić. Peći u pećnici.

2. Pečeno meso patliđana smiksati u pire štapnim mikserom, dodati maslac i mrvicu izgniječenog češnjaka.

3. Poriluk narezati na štapiće bez zelenog dijela. Posoliti i popapriti. Staviti na maslinovo ulje, dodati neoguljeni češnjak s korom i maslac. Podlijevati vodom. Dodati korijander.

4. Jakobove kapice marinirati u maslinovom ulju, čiliju i limunovom soku. Peći bez masnoće jednu minutu sa svake strane. Kada je gotovo, nakapati limunom u tavi.

5. Lješnjake tostirati i tući u mužaru sa soli i paprom. Servirati poriluk sa sviježim korijandrom i lješnjacima, po školjkama se može posipati ostatak marinade.

Dobar tek! 🙂

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo