Dočekajte proljeće u dobrom raspoloženju uz osvježavajuću pileću salatu.
Osim što obiluje svježim sezonskim namirnicama, ova egzotična salata
 puna je hranjivh sastojaka i vitamina.
Sastojci (za 2 osobe):
2 pileća filea bez kostiju
 (svaki oko 150 g)
 2 žlice ulja od kikirikija
 svežnjić svježeg korijandra
 sok jednog limuna (ili limete)
 1 žličica naribanog svježeg đumbira
 2 žlice sojinog umaka
 1 veća naranča
 6 cherry rajčica
 4 rotkvice
 2 pune šake miješane lisnate salate (matovilac, rikula, kristalka)
 1 žlica neslanog kikirikija
 sol i svježe mljeveni papar
 
Priprema:
1. U manjoj zdjelici
 pomiješajte limunov sok, đumbir, ulje, soja umak i sitno sjeckani korijandar.
 Posolite i popaprite te dobivenom marinadom prelijte pileća prsa. Ostavite da
 se marinira najmanje 30 minuta.
2. U međuvremenu ogulite i
 filetirajte naranču, operite i prepolovite cherry rajčice, a rotkvicu narežite
 na tanke kolutove. Lisnatu salatu operite, ocijedite, istrgajte na manje komade
 i rasporedite na tanjure. Na salatu rasporedite rajčice, rotkvice i naranče.
3. Piletinu izvadite iz
 marinade i posušite ju kuhinjskim ručnikom pa ju ispecite na grill tavi.
 Narežite na ploške i rasporedite na salatu i povrće. Prelijte marinadom i
 pospite prženim kikirikijem.
Monika Topolko
Sweet Sensation

Priprema:


