Tjestenina s pancetom, češnjakom i kaparima

ana surac, tjestenina

Ja sam osoba koja bi svaki dan mogla jesti tjesteninu. Na sve načine, s bogatim umacima, s maslacem i sirom, limunom i češnjakom... Ma totalno nebitno, dok god se radi o tjestenini! Možda sam u prošlom životu bila Talijanka :)

Danas stiže recept za jedan ultra jednostavan umak koji će vam biti gotov dok se zagrije voda i skuha tjestenina.

Sastojci (za dvije osobe):

  • 3 češnja češnjaka
  • 5 – 10 dag pancete
  • Žlica kapara
  • Maslinovo ulje
  • 5 žlica pirea od rajčice
  • Malo vode (oko 4 žlice)
  • Malo kvalitetnog bijelog vina
  • Maslinovo ulje
  • Sol i papar
  • 1 peperoncin
  • Par listova svježeg bosiljka
  • Špageti

Priprema:

1. Narezati češnjak i pancetu i dinstati na malo maslinovog ulja, pritom pazeći da češnjak ne zagori. Dodati narezani peperoncin, prodinstati još kratko i podliti s malo bijelog vina.

2. Kad vino ispari dodati kapare, pire od rajčice i malo vode. Začiniti sa soli i paprom i pustiti da se krčka na laganoj vatri dok se ne skuha tjestenina.

3. Kad je tjestenina gotova, procijediti ju i dodati u umak. Posuti s nekoliko natrganih listova svježeg bosiljka, sve još jednom dobro promiješati i poslužiti.

 

Ana Surać
Steamy, creamy...

 Prati nas na Viber Public Chatu!