Već svi znaju moju ljubav prema tjestenini. Baš zato, evo još jednog recepta za istomišljenike, i sve ljubitelje češnjaka i crvenih paprika. Odlična, pomalo pikantna i vrlo aromatična tjestenina.
Sastojci:
- 2 crvene paprike
4-5 češnja češnjaka
- Svježi timijan
- Peršin
- Dvije ljute papričice
- Maslinovo ulje
- Papar, sol
- Parmezan
Priprema:
1. Crvenu papriku staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200°C i peći 10-15 minuta s jedne, i potom s druge strane. U isti lim za pečenje staviti i češnjak i peći 25-30 minuta.
2. Papriku još vruću staviti u vrećicu za zamrzavanje, dobro zavezati/zatvoriti, pustiti da se upari i da se koža malo počne sama odvajati te ju potom oguliti.
Staviti ju u multipraktik, dodati pola decilitra maslinovog ulja, nekoliko grančica timijana, peršina po želji, ljute papričice, popapriti, posoliti i dodati oguljeni pečeni češnjak te sve dobro izmiksati.
3. Za to vrijeme skuhati tjesteninu al dente (ja sam se ovoga puta odlučila za rigatone), dobro ju ocijediti i pomiješati sa pestom od češnjaka i paprika. Posuti sitno narezanim peršinom i parmezanom.
Ana Surać
Steamy,
creamy…