Tjestenina s pestom od pečenog češnjaka i crvenih paprika - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Tjestenina s pestom od pečenog češnjaka i crvenih paprika

Već svi znaju moju ljubav prema tjestenini. Baš zato, evo još jednog recepta za istomišljenike, i sve ljubitelje češnjaka i crvenih paprika. Odlična, pomalo pikantna i vrlo aromatična tjestenina.

Sastojci:

  • 2 crvene paprike

Tjestenina s pestom
4-5 češnja češnjaka

  • Svježi timijan
  • Peršin
  • Dvije ljute papričice
  • Maslinovo ulje
  • Papar, sol
  • Parmezan

Priprema:

1. Crvenu papriku staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200°C i peći 10-15 minuta s jedne, i potom s druge strane. U isti lim za pečenje staviti i češnjak i peći 25-30 minuta.

2. Papriku još vruću staviti u vrećicu za zamrzavanje, dobro zavezati/zatvoriti, pustiti da se upari i da se koža malo počne sama odvajati te ju potom oguliti.

Staviti ju u multipraktik, dodati pola decilitra maslinovog ulja, nekoliko grančica timijana, peršina po želji, ljute papričice, popapriti, posoliti i dodati oguljeni pečeni češnjak te sve dobro izmiksati.

3. Za to vrijeme skuhati tjesteninu al dente (ja sam se ovoga puta odlučila za rigatone), dobro ju ocijediti i pomiješati sa pestom od češnjaka i paprika. Posuti sitno narezanim peršinom i parmezanom.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo