Ovaj recept je objavljen u sklopu nagradnog natječaja “Skuhaj ovo”. Vaše ćemo fine kreacije objavljivati od 28. siječnja do 15. travnja, a tri najbolja recepta bit će nagrađena vrijednim nagradama.
Biskvit
- četiri jaja
- 200 grama mljevenih badema
- četiri žlice šećera
- jedna žlica kakaa
- jedan vanilin šećer
Krema
- dva čokoladna pudinga
- sedam decilitara mlijeka
- 375 grama Čokolino namaza
- 70 grama maslaca
Preljev
- jedna teglica kompota od višanja
- dvije žlice gustina
Priprema
Žumanjke izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom da se dobije fina krema. Dodati bademe i kakao te dobro izmiksati.
Istući bjelanjke u snijeg i umiješati u smjesu od žumanjaka. Kalup promjera 22 centimetra premazati maslacem i posuti brašnom ili staviti papir za pečenje te izliti smjesu u kalup. Kad se stavi peći, smanjiti pećicu na 160°C i peći otprilike 35-40 minuta.
Skuhati puding s mlijekom, bez šećera te ga ohladiti miješanjem. U ohlađeni puding umiješati Čokolino namaz i maslac izrezan na listiće. Ohlađeni biskvit prerezati na pola i svaku polovinu premazati s tri-četiri žlice soka iz kompota od višanja (ja sam još dodala ruma i likera od višnje), 2/3 kreme premazati na prvu koru, poklopiti drugom korom i premazati ostatkom kreme. Staviti u frižider da se hladi.
Ostatak kompota od višanja staviti u posudu i pustiti da zakuha. Dodati gustin i dobro izmiješati dok se ne zgusne. Višnje ohladiti i preliti po torti.
Katja Gortan
Ovaj recept je objavljen u sklopu nagradnog natječaja “Skuhaj ovo”. Vaše ćemo fine kreacije objavljivati od 28. siječnja do 15. travnja, a tri najbolja recepta bit će nagrađena vrijednim nagradama.