True blood - Ordinacija.hr

Ovaj recept je objavljen u sklopu nagradnog natječaja “Skuhaj ovo”. Vaše ćemo fine kreacije objavljivati od 28. siječnja do 15. travnja, a tri najbolja recepta bit će nagrađena vrijednim nagradama.

Biskvit

  • četiri jaja
  • 200 grama mljevenih badema
  • četiri žlice šećera
  • jedna žlica kakaa
  • jedan vanilin šećer

Krema

  • dva čokoladna pudinga
  • sedam decilitara mlijeka
  • 375 grama Čokolino namaza
  • 70 grama maslaca

Preljev

  • jedna teglica kompota od višanja
  • dvije žlice gustina

Priprema

Žumanjke izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom da se dobije fina krema. Dodati bademe i kakao te dobro izmiksati.

Istući bjelanjke u snijeg i umiješati u smjesu od žumanjaka. Kalup promjera 22 centimetra premazati maslacem i posuti brašnom ili staviti papir za pečenje te izliti smjesu u kalup. Kad se stavi peći, smanjiti pećicu na 160°C i peći otprilike 35-40 minuta.

Skuhati puding s mlijekom, bez šećera te ga ohladiti miješanjem. U ohlađeni puding umiješati Čokolino namaz i maslac izrezan na listiće. Ohlađeni biskvit prerezati na pola i svaku polovinu premazati s tri-četiri žlice soka iz kompota od višanja (ja sam još dodala ruma i likera od višnje), 2/3 kreme premazati na prvu koru, poklopiti drugom korom i premazati ostatkom kreme. Staviti u frižider da se hladi.

Ostatak kompota od višanja staviti u posudu i pustiti da zakuha. Dodati gustin i dobro izmiješati dok se ne zgusne. Višnje ohladiti i preliti po torti.

Katja Gortan

Ovaj recept je objavljen u sklopu nagradnog natječaja “Skuhaj ovo”. Vaše ćemo fine kreacije objavljivati od 28. siječnja do 15. travnja, a tri najbolja recepta bit će nagrađena vrijednim nagradama.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo