Dosta vam je klasičnog krumpira, tjestenine i riže? Zašto onda ne biste pripremili valjuške od bundeve?
Sastojci:
- 550 g krumpira
- 200 g očišćene bundeve
- 2 jaja
- 1 žlica maslaca
- malo muškatnog oraščića
- sol i papar
- 150-200 g pšeničnog brašna
Zdrava verzija Starbucksove kave s okusom bundeve
Priprema:
1. Krumpir skuhajte u ljusci, a bundevu narežite na kockice i skuhajte u malo vode.
2. Vrući krumpir ogulite i propasirajte zajedno s bundevom. Dodajte jaja, maslac, muškatni oraščić, sol, papar i brašno, te umijesite tijesto. Brašno dodavajte po potrebi kako se tijesto ne bi lijepilo.
3. Tijesto podijelite na četiri dijela, a svaki komad oblikujte u tanku kobasicu i izrežite na 12-16 valjušaka.
4. Valjuške skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i poslužite kao prilog uz omiljeno meso ili umak.
Jesenska juha od bundeve koja će vas ugrijati
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock