10 zdravih navika Mije Kovačić: Uz magnezij navečer uzimam pastu CBD-a, a ujutro pastu resveratrola - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

10 zdravih navika Mije Kovačić: Uz magnezij navečer uzimam pastu CBD-a, a ujutro pastu resveratrola

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Mia (40) za svoj besprijekoran izgled, osim genima, može zahvaliti i temeljitoj brizi o svome tijelu i zdravlju

Put do zdravlja i dugovječnosti, za voditeljicu Nove TV, Miju Kovačić, popločen je svakodnevnom brigom o sebi. Prehrana s niskim udjelom šećera, hidratacija, zeolit te neki neobični, ali jako zanimljivi rituali dio su njezine svakodnevice.

1. Masaža lica
Svako jutro i navečer izdvojim 5 minuta za masažu lica: kružni pokreti, tapkanje po čelu i obrazima, bez rastezanja kože, pogotovo oko očiju. Napravim ‘o’ s ustima te pomičem očne jabučice gore, dolje, lijevo i desno, bez da radim nabore po licu. Ima nekoliko zgodnih vježbica face yoge koje možete raditi da razbudite i rastegnete lice i ne oduzima previše vremena. 

2. Hidracija
Pazim da unosim puno vode, limuna i đumbira jer je hidracija tijela izuzetno bitna za dugovječnost.

Shutterstock

3. Mazanje kokosom prije tuširanja 
Da, da bi se zadržala vlažnost kože, prije pranja se treba namazati čistim kokosovim uljem te se potom prati sapunicom samo po strateškim dijelovima tijela. Koža će vam biti mekana, hidrirana i zahvalna.

4. Pranje povrća i voća u zeolitu
Izuzetno mi je bitno da ono što unosim u sebe bude čisto i bogato nutrijentima stoga povrće i voće perem u zeolitu kako bi se odstranili teški metali i otrovi. S obzirom na to kakav nam je zrak, voda i zemlja, povrće i voće treba dobro očistiti, a dobar zeolit radi točno to – miče štetne molekule, a ne utječe na minerale i vitamine.

5. Fizička aktivnost
Redovito šećem i vježbam, a svima toplo preporučujem pilates i DNS vježbe (dinamička neuromuskularna stabilizacija).

6. Low-FODMAP za probavne tegobe ili nadutost 
Low-FODMAP je odlična pomoć. To je svojevrstan vodič za hranu koja ima niski udio šećera koji zapravo hrani naše loše bakterije.

7. Magnezij, CBD i resveratrol pasta
Magnezij mažem na kožu redovito nakon svih vježbanja ili određenih napora. Može se piti i kao suplement. Uz magnezij navečer uzimam pastu CBD-a, a ujutro pastu resveratrola koji je jaki antioksidans.

8. Redovita masaža
Masaža potiče cirkulaciju. Osim za ugodu izuzetno je bitna za zdravlje. Na dan masaže ne vježbam jer je i masaža određena stimulacija mišića.

9. Pozitivna misao kao prva jutarnja misao
Čim otvorim oči odmah kažem (u glavi ili naglas) jednu pozitivnu misao ili neku zahvalu. Treba početi dan na najljepši mogući način. Nikako ne s mobitelom.

10. Biljke 
Važne su mi biljke u stanu, pogotovo one koje čiste zrak. Svako jutro ‘podružim’ se s njima, zalijem ih, opipam im listove – to me sve puniti pozitivnom energijom. Koliko mi biljkama pomažemo toliko, ako ne i više, pomažu i one nama.

A. H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo