Drags Imun čuva zdravlje i poboljšava kvalitetu života!

Drags Imun

Drags Imun je jedinstveni prirodni preparat namijenjen unutarnjem i vanjskom korištenju.

Na potražnju za sigurnim i učinkovitim prirodnim dodatkom prehrani s jedne, te nepovjerenje potrošača u brojne proizvode već prisutne na tržištu s druge strane, tvrtka Energy Group, a.s. je odgovorila Drags Imunom - čistom smolom drveta Croton lechleri od davnina korištenoj u narodnoj medicini Južne Amerike koju je, na osnovu rezultata brojnih znanstvenih istraživanja, prihvatila i moderna medicina.

kSmola drveta Croton lechleri

Croton lechleri uspijeva u Peruanskim Andama, Kolumbiji, Boliviji i Ekvadoru. Brojne aktivne tvari nalaze se u smoli ovog drveta - zmajevoj krvi, zbog čega ona s pravom zauzima važno mjesto u kućnim ljekarnama mnogih obitelji toga dijela svijeta.

Svakodnevna izloženost onečišćenom zraku, tlu i vodi, loše prehrambene navike, stres i tjelesna neaktivnost zajedno pridonose stvaranju, u većini slučajeva, nepoželjnih slobodnih radikala. Aktivnost ovih čestica dovodi do oštećenja staničnih membrana što remeti izmjenu tvari u i iz stanica te ih može ošteti pa čak i uništiti. Uz to, slobodni radikali mogu dovesti do oksidacije DNA i mutacija.

S obzirom na činjenicu da 90% suhe tvari zmajeve krvi čine proantocijanidini – snažni antioksidansi, Drags Imun pridonosi sprječavanju pojave različitih karcinoma, inaktivirajući slobodne radikala neophodne u najranijem stadiju nastajanja spomenutih nepoželjnih bolesti. Također, djelovanje antioksidanasa ovog proizvoda sprječava oksidaciju LDL kolesterola čime se smanjuju rizik od pojave bolesti srca i krvnih žila i tako pomaže očuvanje zdravlja i kvalitete života.  

Domoroci su stoljećima koristili zmajevu krv u liječenju kožnih problema čemu u prilog ide nedavno in vitro istraživanje kojim se pokazao veliki potencijal netoksičnog taspina i njemu kompatibilnih lignana u liječenju upalnih procesa na koži. Isto tako se zmajevu krv pokazala učinkovita u zaustavljanju krvarenja, a zbog zaštitnog djelovanja na rane i jakog stimulirajućeg učinka na obnovu tkiva, primjenjuje se u liječenju hemoroida, protiv krvarenja desni, herpesa te ublažavanja svrbeži, oteklina i boli nastalih ubodom insekata.

kUčinkovitost je vidljiva i u liječenju gastritisa te čira na želucu jer zmajeva krv ispoljava antibakterijska i protuupalna djelovanja za razliku od antibiotika koji samo djeluju antibakterijski. Za ovaj učinak su zaslužni trimetoksibenzena i trimetoksifenola - 30 puta jači od penicilina.

Uz to, istraživanja kazuju kako se djelovanje zmajeve krvi protiv adenovirusa, retrovirusa, virusa parainfluence i respiratornog sincicijalnog virusa, virusa herpesa, virusa hepatitisa A i B može zahvaliti prisutnosti antocijanidina SP-303 koji se direktno veže za ovojnicu virusa sprječavajući time prianjanje na stanice domaćina. 

Nadalje, zmajeva krv se primjenjuje i kao pomoć u liječenju proljeva različitih etiologija uključujući i one uzrokovane mikroorganizmima kao što su Echerichia coli i Vibrio cholerae. Razlog ovome je krofelemer koji se, bez apsorbiranja u krv, pokazao učinkovitim smanjujući lučenje tekućine i klora u crijeva što rezultira bržim oporavkom i reguliranjem konzistencije stolice. Time se spriječava, nerijetko i kobna, dehidracija organizma. Aktivna tvar krofelomer se također pokazala uspješna u smanjenju probavnih tegoba vezanih uz HIV i iritabilno debelo crijevo.  

Bez obzira što čovjek, radi svog boljitka, mora prihvatiti moderan način života, ne smije izgubiti vezu s prirodom jer ona i dalje nesebično nudi rješenja za mnoge zdravstvene tegobe. Jedno od rješenja, sada i na dohvat ruke, je Drags Imun.

Potvrda kvalitete:

U proizvodnji Drags Imuna se koristilo ekološki uzgojeno drvo Croton lechleri što potvrđuje certifikat latinoameričke podružnice švicarskog instituta - IMO Control Latinoamerica iz 2010. godine.

Više informacija potražite na www.energy.com.hr

Autorica teksta:
dr. sc. Vesna Bosanac,
dipl. ing. nutricionist

 Prati nas na Viber Public Chatu!