Snagom devet biljaka protiv probavnih tegoba - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Snagom devet biljaka protiv probavnih tegoba

Imate žgaravicu? Često vas boli želudac? Osjećate li mučninu, težinu u želucu i nadutost nakon obroka?
Svi ti simptomi čine otežanu probavu – poremećaj čiji organski uzrok suvremena medicina još u potpunosti nije utvrdila, a zahvaća svakog četvrtog stanovnika planeta. Osim toga se najčešće nekoliko simptoma javlja istovremeno. Kao što to obično biva, problemi se jave onda kad ih najmanje želimo i očekujemo, kao u vrijeme godišnjih odmora i tijekom blagdana.

kS obzirom na nepostojanje organskog uzroka koji izaziva simptome, cilj liječenja je uklanjanje tegoba i poboljšanje kvalitete života osoba s tim tegobama. Stoga bi optimalna terapija trebala biti višenamjenska i usmjerena na što više simptoma. Većina preparata do sad prisutnih na našem tržištu pokrivaju samo jedan od nekoliko simptoma kod pacijenata.

Novost u terapiji je višenamjenska terapija, kojom se, kombinacijom više tvari, bolest pokušava liječiti usporedno na različitim mjestima. Biljni lijek koji zadovoljava upravo taj koncept je Iberogast. U svom sastavu Iberogast ima ekstrakte devet biljaka: gorke ognjice, paprene metvice, sikavice, kamilice, kima, anđelike, rosopasa, matičnjaka, sladića. Svaki ekstrakt ima različit spektar djelovanja, s tim da se njihovi učinci međusobno pojačavaju, tj. ostvaruju sinergiju.

Svojim mehanizmima djelovanja Iberogast normalizira rad želuca i crijeva, smanjuje bol u želucu, smanjuje lučenje želučane kiseline, štiti sluznicu te sprječava i uklanja nadutost. Djeluje brzo i dobro je podnošljiv. Stoga se preporuča kod višesimptomskih bolesti kao što su funkcionalna dispepsija i sindrom nadraženog crijeva, te kao pomoć u liječenju gastritisa.

Odrasli i adolescenti 3 puta dnevno 20 kapi, djeca od 6 do 12 godina 3 puta dnevno 15 kapi. Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika i ljekarnika.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo