7 načina na koje tehnologija može uništiti i najbolju vezu - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

7 načina na koje tehnologija može uništiti i najbolju vezu

Razvoj tehnologije obdario je ljudski rod raznovrsnim uređajima koji bi život trebali učiniti lakšim. Kada je u pitanju izgradnja iskrene i zdrave veze, tehnologija može biti fatalni faktor.

Tehnologijom se treba služiti pametno kako bi se izbjegli nesporazumi, sukobi i drugi problemi koje ona može uzrokovati.

1. Online flertovanje

Koketiranje na mrežnim stranicama način je da se ubije vrijeme, ali i stekne nova poznanstva. Usprkos tome, ono je i jedan od najučestalijih razloga koji dovodi do kraja sretne veze. Ukoliko jedan od partnera provodi mnogo vremena razgovarajući s online prijateljima, drugi treba biti na oprezu.

2. Ovisnost o video igrama

Opasnost predstavljaju i video igre. Istraživanja su pokazala kako sve više parova raskida veze zbog ovisnosti jednog od partnera o video igrama. Neovisno o tome što su video igre jedan od načina opuštanja, nisu vrijedne pretjerivanja.

3. Zdravlje

Neupitna je činjenica da tehnologija utječe na ljudsko zdravlje, posebno ono mentalno. Provođenje previše vremena okružena tehnologijom, osoba može postati anksiozna, nervoza i depresivna što se na posljetku preslikava na njezinog partnera putem neizbježnih svađa. Ponekad valja isključiti televiziju, kompjuter i mobitel kako bi se spasilo zdravlje, ali i očuvala veza.

4. Ovisnost o mobilnom uređaju

Ovisnost o mobilnom uređaju vrlo je česta i novije vrijeme. Mnogi je se pokušavaju riješiti no to nije lako. Danas nije neuobičajeno vidjeti parove u kafićima kako sjede, svaki od partnera zadubljen u sadržaj na ekranu svog smartphonea. Upitno je koliko će takve veze opstati s obzirom na to da umjesto očekivane osobne komunikacije, partneri komuniciraju sa svima osim jedan s drugim.

5. Svađe

Svađe su zapravo zdrava komponenta ljubavne veze no one koje se odnose na tehnologiju ne spadaju u tu kategoriju. Digitalno doba omogućilo je širenje ljudske intime na internet i mnogi partneri to znaju iskorištavati, prijavljujući se na korisnički račun drugog kako bi nadgledali što njihova bolja polovica radi kada je sama.

6. Utjecaj na san

Ukoliko ijedan od partnera ima problema sa spavanjem tijekom noći, moguće je da je krivac baš tehnologija. Mnogi imaju tendenciju provjeravati svoj mobitel netom prije odlaska u krevet, a njegovo je svijetlo štetno te sprječava čovjeka da zaspi. Nedostatak sna može uzburkati seksualni život i samim time i vezu.

7. Dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama

U današnje vrijeme popularno je dijeliti detalje o osobnom životu na društvenim mrežama. Osobe često zaboravljaju razmisliti o osjećajima svog partnera kada pišu o vezi s njim na internetu. Za zdravu vezu valja sačuvati dio privatnosti.

Tamara Markulin

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo