Zdravlje

Zdravlje

Čaj od divizme pomaže kod neugodnih simptoma bronhitisa – pripremite ga sami

Shutterstock

Prirodni pripravci su dobrodošla pomoć za smirivanje simptoma bronhitisa!

Povećana proizvodnja sluzi i iskašljavanje, osjećaj boli u prsima, grlobolja i temperatura mogu biti prvi simptomi bronhitisa.

Bronhitis je najčešće izazvan pojavom virusa, a kako su virusne infekcije najučestalije u jesen i proljeće, pravo je vrijeme za zaštitu organizma od ove neugodne pojave koja se najčešće liječi preparatima prepisanim od strane liječnika, odmorom i pripravcima koji će olakšati kašalj.

Osobe sklone upalama gornjih dišnih puteva moraju posvetiti dodatnu pažnju zaštiti i prevenciji. Pušenje je tako strogo zabranjeno, a i boravak u prostorijama s onečišćenim zrakom.

Boravak u okruženju sa zdravim klimatskim uvjetima je preporučljiv. Posebnu pažnju obratite na zaštitu imuniteta koji je  jak saveznik zdravlja pa pripazite da u organizam unosite namirnice koje ga štite i jačaju.

Uporan kašalj – prolazna neugodnost ili ozbiljan simptom? Prepoznajte razliku!

Ako vas je bronhitis već “napao” priuštite si dovoljno odmora, ne zaboravite na veće količine tekućine i koristite ovlaživač zraka koji će olakšati iskašljavanje i oslobađanje sluzi. Uz lijek za iskašljavanje koji se može nabaviti u svakoj ljekarni, razne pripravke možete pripremiti i sami u svojoj kuhinji. Čaj od lovora i divizme se smatraju najboljom pomoći za olakšavanje simptoma bronhitisa.

Čaj i sirup od lovora odlično pomažu protiv kašlja i grlobolje

Čaj od divizme

Divizma je biljka koja se od davnina koristi za  liječenje bolesti dišnog sustava pa je tako idealna za liječenje bronhitisa.

Priprema i konzumacija čaja:

U šalicu vrele vode stavite žlicu ili dvije suhog lišća divizme te ostavite poklopljeno 10 minuta. U danu možete popiti do 3 šalice ovako pripremljenog čaja. Po želji dodajte žličicu meda koji će također olakšati kašalj.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo