Zdravlje

Zdravlje

Dok nas monotonija ne rastavi?

Brojni partneri, zbog prepuštanja bračnoj monotoniji, postaju dio crne statistike razvoda. Ako mislite da je s vašim brakom sve u redu, pripazite! Sljedeći znakovi pokazuju da je nevolja na vidiku!

1. Ti radi svoje, ja ću svoje
Parovi ne moraju činiti sve zajedno. Ali ako ne možete smisliti aktivnosti u kojoj uživate zajedno, nevolja je na putu. Nije ništa loše u tome da on ide planinariti, a vi jedriti, dokle god zajedno uživate u, primjerice, tečaju crtanja. Ako ne dijelite nijedno zanimanje ili aktivnost, moguće je da se otuđujete.

2. Moji prijatelji i tvoji prijatelji
Bračni partneri nisu povezani pupčanom vrpcom! Prirodno je da provode određeno vrijeme s prijateljima iz studentskih dana. Ali, ako se to događa tri puta tjedno i ako jedan od bračnih partnera ne voli zajedničke prijatelje – nevolja vreba iza ugla.

bracni problemi razvod dijete13. Djeca – huligani ili anđeli?
Neki su se brakovi raspali zbog neslaganja oko odgoja djece. Ako jedan roditelj sve odobrava, a drugi sve zabranjuje, dolazi do međusobnog potkopavanja. Velika svađa je neizbježna, a u nju su, nažalost, često uvučena i djeca.

4. Tarik Filipović protiv Zrinke Cvitešić
Ukusi se, dakako, razlikuju. Stoga treba uzeti u obzir razlike među ljudima. Međutim, ako između supružnika ne postoji nikakva međusobna povezanost pri gledanju filmova ili čitanju knjiga, izgleda da to nije jedini glavni rascjep između vas.

5. Škrtac protiv šopingholičara
Ako se vaši načini upravljanja novcem jako razlikuju, imate problem. Ona škrtari i štedi na svakoj stvari, a on neumjereno troši na novu opremu za golf? Oprezno, situacija “dok nas dug ne rastavi” kuca na vrata.

6. Obiteljske nesreće
Brojni supružnici imaju problema sa svojim, ali i roditeljima bračnom partnera. Ako vaša obitelj prezire vašeg muža ili ako njegova prezire vas, situacija može biti vrlo teška. Iako vam je muž svečano obećao vjernost, on se, dakako, ne može odreći svoje obitelji.

7. Perfekcionist protiv šlampavca
Različiti stavovi prema kućnoj čistoći mogu biti ozbiljna nevolja. Ako se svađate svaki dan zbog neurednih navika, ili ako vam njegova/njezina opsesija čistoćom stvarno smeta, to bi mogao postati veliki problem.

seks problemi par8. HDZ protiv SDP-a
Ako vi i vaš suprug imate potpuno različite političke ili vjerske poglede, velika je vjerojatnost da će veza naići na probleme. Komplikacije se mogu pojaviti i u trenutku kad ćete svojoj djeci pokušati prezentirati određeni pogled na svijet. Stoga je mala vjerojatnost da će vaše obitelji provoditi zajedničke nedjelje bez žustre rasprave.

9. Je li ovo nijemi film, ili što?
Ako se vaš brak pretvorio u nijemi film, zvona za uzbunu su se već trebala upaliti. Supružnici ponekad jednostavno ne žele raspravljati o problemima kroz koje prolaze. Oni često pribjegavaju pasivno-agresivnim šutnjama koje traju danima. Jednom kad zamjeranje postane osnova veze, vrlo ga je teško izbrisati.

10. Seks, oh da, sjećam se toga!

Seks je važan dio bilo svake veze.Različiti parovi imaju različite seksualne potrebe, tako da nitko ne može propisati koliko često treba voditi ljubav. Međutim, ako niste imali seksualne odnose mjesecima, nešto nije u redu.

K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo