Zdravlje

Zdravlje

Domaći prirodni preparati za bolesti kože kvalitetu dokazali u svijetu

Vjerojatno niste znali da se u Hrvatskoj nalazi jedno od ukupno dva dosad poznata nalazišta naftenske nafte, vjerojatno najučinkovitije tvari u borbi protiv brojnih kožnih bolesti. Ivalan Terme, tvrtka kćer Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan iz Ivanić-Grada bavi se razvojem, proizvodnjom i prodajom preparata proizvedenih od naftalana.

Za sada u svojoj ponudi imaju dva osnovna preparata – Naftalan kremu i Naftalan ulje. U obliku prirodnih preparata proizvode i prodaju Naftalan sapun i Naftalan kruti šampon. U planu je širenje palete proizvoda, s ciljem razvoja cjelovite kozmetičke linije za problematičnu i bolesnu kožu. O kvaliteti ovih preparata dovoljno svjedoči vrlo uspješan izvoz preparata u sve skandinavske zemlje, a u dogovorima je i značajno širenje tržišta.

Ovi proizvodi dostupni su i Vama preko stranice www.ivalan-terme.hr ili u ljekarnama diljem Hrvatske. Popis ljekarni u kojima možete naći Ivalanove preparata možete naći ovdje.

Više o mineralnom ulju naftalan:

Naftalan, zemno mineralno ulje, svrstavamo u prirodne ljekovite činitelje. Naftenska nafta je nastala taloženjem biološkog, organskog materijala. Prirodni ljekoviti činitelji koriste se od davnina u očuvanju zdravlja i sprečavanju bolesti, a isto tako u liječenju već nastalih bolesti i oštećenja.

Zanimljivo je da se nafta u povijesti najprije javlja kao ljekovito sredstvo, a tek mnogo, mnogo kasnije kao energent. Do sada su u svijetu poznata samo dva nalazišta naftenske nafte: u Azerbajdžanu te kod nas u Ivanić-Gradu. Uporaba naftalana seže unazad 600-700 godina.

Još je poznati svjetski putnik Marco Polo u 13. stoljeću na svom putu za Kinu naišao na izvorišta naftalana koja opisuje kao velike zdence ispunjene uljem, koje nije jestivo, ali služi za liječenje kožnih bolesti i bolesnih udova.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo