Zdravlje

Zdravlje

Ejakulacija: liječnici odgovaraju na najčešća pitanja o ovom problemu

Foto: Shutterstock

Donosimo pitanja koja ste postavili našim liječnicima u rubrici Halo, doktore! o problemima s ejakulacijom.

Ako i vas muči neki sličan problem, a niste pronašli odgovor među već objavljenim pitanjima, svoje pitanje možete postaviti u rubrici Halo, doktore!

1. Prijevremena ejakulacija

Vaše pitanje: Prije nekoliko dana sam upoznao jednu jako divnu osobu. Kada sam u njenom društvu (bilo to šetnja uz more, šumu ili ljubljenje), javlja mi se ejakulacija iz penisa, ne previše ali… (to mi se prije dešavalo dok sam bio mlađi, sad imam 27 godina). Nakon određenog vremena me počinju boljeti testisi i u donjem dijelu trbuha. Inače imam problem s preranom ejakulacijom, što seks čini skoro nemogućim. Molim Vas za pomoć jer mi se ta osoba strašno sviđa i ne bih volio da kada dođe do trenutka za seks moji testisi ne mogu ništa od bolova.

Odgovor na vaše pitanje potražite ovdje

2. Odgođena ejakulacija nije tako rijedak problem

Vaše pitanje: Naime, već duže vrijeme patim od poremećaja zakašnjele ejakulacije. Ne uzimam tablete koje bi potakle takvo stanje, a koliko znam, nemam poremećaj štitnjače koji bi također mogao utjecati na taj poremećaj. Nemogućnost postizanja ejakulacije događa mi se isključivo prilikom seksualnog odnosa, ali ne i masturbacije. U braku sam skoro godinu dana. I ja i supruga smo jako opterećeni ovim problemom, iako se trudimo da izgradimo dobru komunikaciju i prilagodimo jedno drugome. Molim vas da nas uputite sto nam je činiti kako bi se ova situacija riješila. Srdačan pozdrav i unaprijed zahvaljujem.

Odgovor na vaše pitanje potražite ovdje

3. Prilligy tablete

Vaše pitanje: Poštovani doktore, molim Vas za pomoć. Muško sam, imam 23 godine, visina 176 cm a težina 88 kg, sportaš, nepušač, alkohol ponekad u manjim količinama. Naime, za vrijeme spolnog odnosa ejakulacija mi je toliko brza da ne mogu izdržat više od 30 sekundi. Ne znam zašto se to dešava, psihički me ubija i ne mogu više. Čitao sam o Prilligy tabletama međutim ne znam ništa o tom lijeku. Ima li uopće kakvog rješenja za normalnu regulaciju ejakulacije ili ću to imati cijeli život? Zahvaljujem na odgovoru!

Odgovor na vaše pitanje potražite ovdje

4. Terapija je uzrokovala da pri ejakulaciji nema sperme

Vaše pitanje: 27 mi godina i prema spermokulturli imam pseudonomas bakteriju. Zbog stare upale tetiva ne mogu piti ciprinol, pa sam primao injekcije kroz 10 dana i ponovio nalaze ponovno su pronašli pseudonomas druge podvrste. Sad sam na Prostamolu i Omniacu koji mi je izgleda uzrokovao da pri ejakulaciji nema sperme – veoma neugodno. Što mi je činiti, piti, nitko ne govori?

Odgovor na vaše pitanje potražite ovdje

Foto: Shutterstock

Bolovi u prsima i preskakanje srca – najčešća pitanja i odgovori liječnika

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo