Zdravlje

Zdravlje

Jeste li znali da su djeca u gradu podložnija alergijama od djece na selu? Otkrivamo zašto je to tako

Alergije se mogu odraziti na koži, dišnom sustavu i sustavno, ovisno o tome o kakvom se alergenu radi

Najčešći tip alergija su kožne alergije, koje nekada i ne primjetimo ili ih barem ne prepoznajemo na prvu. One ne utječu samo na naš vanjski izgled i kvalitetu života, nego i na naše mentalno zdravlje.

Kožne alergije jedne su od najčešćih vrsta alergija danas

Istraživanje koje je provela Američka akademija astme, alergije i imunologije, dokazuje da su gotovo dvije trećine svjetskog stanovništva pogođene nekim oblikom alergije, a predviđanja su da će do 2050. godine alergična će biti svaka druga osoba. Svrbež, peckanje, crvenilo i osjećaj zatezanja samo su neki od simptoma kožnih alergija. Smanjena kvaliteta života uzrokovana alergijom nerijetko je okidač srama, anksioznosti i nedostatka sna.

Kako se nositi s alergijama?

Alergeni su tvari iz naše okoline koje uzrokuju alergije. Nevidljivi ekosustav mikroorganizama koji nas štiti od alergena naziva se mikrobiom. On se, naime, ponaša kao kožna barijera našeg imunološkog sustava i vanjskog okruženja. Životni stil, stres, prehrana, geni i higijena u velikoj mjeri utječu na stanje mikrobioma i njegovu učinkovitost u obrani od štetnih tvari za naš organizam.

Upravo iz tog razloga, rezultati novijih istraživanja govore kako djeca koja žive u ruralnim područjima razvijaju otporniji mikrobiom kože od djece koja žive u gradu. Djeca koja obitavaju na farmama često su okružena raznolikom populacijom bakterija zbog koje razvijaju otporniji mikrobiom kože, za razliku od djece u gradskoj sredini, gdje su flora i fauna manje prisutne, te je samim time i mikrobiološka raznolikost slabija.

Za borbu protiv alergija potreban je pouzdan partner

Kako bi se zaštitili od nastanka kožnih alergija, iznimno je važna pravilna briga i njega kože jer nas ona brani od svih vanjskih štetnih utjecaja. U borbi protiv alergija bitno je imati pouzdanog partnera, a po tome je među korisnicima diljem svijeta prepoznat upravo La Roche-Posaydermokozmetički brend broj jedan u svijetu po preporuci dermatologa. 

Gledajući kožu, stručnjaci brenda La Roche-Posay gledaju ljude, zbog čega je i nastala Toleriane Dermallergo linija proizvoda kao rješenje za sve one s osjetljivom i alergijama sklonom kožu: za hidrataciju, umirivanje i zaštitu osjetljive kože i kože sklone alergijama. Linija Toleriane Dermallergo proizvoda tako se sastoji od hidratantne kremelagane kremefluidaseruma te kreme za područje oko očiju

Svaki proizvod testiran je na najosjetljivijim tipovima kože, a formula bez alkohola, mirisa i silikona trenutno oslobađa od osjećaja nelagode. Redovitim korištenjem Toleriane Dermallergo proizvoda osjetljiva koža dobiva potrebnu snagu u borbi protiv alergijskih reakcija te ostaje hidrirana sljedećih 48 sati. Više informacija o zaštiti i njezi kože uz inovativnu Toleriane Dermallergo liniju proizvoda, potražite na službenoj stranici brenda La Roche-Posay.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo