Zdravlje

Zdravlje

Kako brzo ublažiti bolove?

Postoji izreka koja kaže: Bol je što god osoba koja je doživjela kaže da jest i postoji kad ona kaže da postoji. S obzirom na to da je bol popratna pojava brojnih bolesti i stanja, smatra se “petim vitalnim znakom” (uz puls, tlak, disanje i temperaturu), koji upućuje na mogućnost i jačinu ozljede, pa je samim time došla na vrh ljestvice najčešćeg razloga posjeta liječniku.

Tražite li brzo rješenje za ublažavanje boli, predsavljamo Rapidol S kapsule učinkovite u terapiji različitih vrsta boli te pri snižavanju povišene tjelesne temperature. Rapidol S je proizveden suvremenom tehnologijom u obliku mekih, tzv. “soft gel” kapsula, u organizmu se apsorbira tri puta brže od običnih tableta i maksimalne koncentracije u plazmi postiže već za 30 minuta što dovodi do bržeg nastupa analgetskog učinka.

Rapidol S sadrži djelatnu tvar ibuprofen (derivat propionske kiseline), koja spada u skupinu nesteroidnih antireumatika, a učinkovit je u otklanjanju bolova blagog do umjerenog intenziteta, kao što su glavobolja, migrena, zubobolja, menstrualni bolovi, bolovi u leđima, bolovi u zglobovima, istegnuće mišića, neuralgija i reumatski bolovi.

Uobičajena doza je 400 mg svakih 4-6 sati prema potrebi. Ne preporučuje se uzimati više od 1200 mg ibuprofena u toku 24 sata.

Rapidol S kapsule su na tržištu dostupne u jačinama od 200mg i 400mg, izdaju se u ljekarnama bez liječničkog recepta.

Više pročitajte na www.rapidol.hr

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo