Kako odabrati najbolje sunčane naočale? Jednu stvar nikako nemojte ignorirati - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Kako odabrati najbolje sunčane naočale? Jednu stvar nikako nemojte ignorirati

Foto: Shutterstock

Svijet sunčanih naočala najčešće se svrstava u modnu kategoriju u kojoj se uglavnom naglašavaju nove kolekcije, najzanimljiviji noviteti te najprodavaniji modeli sezone.

“Iako to nije posve modni svijet, moramo priznati kako je to svijet u kojem trendovi diktiraju potražnju  i gdje je proces pažljivog praćenja sezonalnosti iznimno bitan”, istaknuo je naš sugovornik Kristijan Pili, inženjer optometrije Alfa Vision Optika i Poliklinika Bilić Vision, te pojasnio kako bi se mogli izdvojiti neki ovogodišnji trendovi, a to su  zasigurno s popularni retro modeli koji nas svojim dizajnom vraćaju u 80-te te sunčane naočale sa žarkim i upečatljivim bojama.

Ne samo da proljeće i ljeto godišnja doba koja inače dopuštaju igre bojama, već je 2021. baš posebna kad je popularnost sunčanih naočala u intenzivnim bojama u pitanju. Tako su iznimno popularne neonske boje zelena, roza i žuta, a svoju popularnost mogu zahvaliti ponajprije Instagram platformi i poznatim svjetskim influencericama koje su trend prigrlile.  Neki od predvodnika tog trenda svakako su modne kuće Gucci, Bottega Veneta i Loewe. Osim trenda neonskih boja, u ovoj godini se posebno ističu i naočale neobičnih oblika pri čemu se posebno ističu brendovi Cazal, Mykita i Spektre, pojašnjava.

Nova metoda laserske operacije predstavlja napredak kad je riječ o kompliciranijim mrenama

Kako odabrati prave naočale savršenog oblika?

Najbolje naočale su one koje odlično odgovaraju vašem obliku lica te osobnom stilu, ali i koje se vama osobno najviše sviđaju.

“Iz iskustva mogu reći kako su Hrvatice dovoljno odvažne za prihvaćanje novih trendova, vole isprobavati sve novitete pristigle u Optiku i često nam svrate u prolazi pitajući nas što je novoga u ponudi.  No, mi uvijek volimo naglasiti kako je pri odabiru sunčanih naočala, osim onog modnog faktora, veoma važan faktor i poznavanje zdravlja vaših očiju, jer o tome ovisi koji oblik bi vam najbolje odgovarao, koja stakla i koji točno premazi – kako bi zaštita od UV zraka bila što djelotvornija. Kroz dugogodišnje iskustvo, moji kolege i ja već na prvu znamo prepoznati kojem licu pristaje određeni model, što ih često zna ostaviti pozitivno nijeme. Stoga slobodno mogu reći kako je riječ struke vrlo važna pri odabiru pravih sunčanih naočala.”, zaključio je Pili.

Više o ovoj temi, ali i brojim drugima, pročitajte sutra u magazinu Ordinacija.hr

Ordinacija.hr

Foto:Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo