Kako prepoznati nevjernog partnera? - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Kako prepoznati nevjernog partnera?

Ako tražite način kako prepoznati partnerovu eventualnu nevjeru, zaboravite na špijuniranje, provjeravanje SMS poruka i prisluškivanje poziva. Kanadski psiholozi tvrde: nevjera se čita iz glasa!

Stručnjaci Odsjeka psihologije, neuroznanosti i ponašanja Sveučilišta McMaster su ispitanicima pustili snimke muških i ženskih glasova koji su elektronski izmijenjeni tako da budu prvo dublji, a zatim viši.

Ispitanici su zamoljeni da predvide koje će osobe biti sklonije nevjeri. Presuda glasi: osobe s privlačnijim glasom (viši glas u žena i dublji u muškaraca) najvjerojatnije će potražiti ljubav kod nekog trećeg.

“Razlog zašto visina glasa utječe na percepciju nevjere je najvjerojatnije zbog hormona. Izbjegavanje osoba s privlačnim, seksi glasom moguće je evolucijski mehanizam obrane koji nas sprječava u odabiru partnera koji su skloni nevjeri”, objasnio je David Feinberg, voditelj studije.

Dodao je kako je većina svjesna da viši glas u žena podrazumijeva višu razinu estrogena, dok muškarci s dubljim glasom imaju više razinu testosterona. Upravo su zato skloniji nevjeri.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo