Zdravlje

Zdravlje

Kako ublažiti simptome psorijaze?

Određenim navikama možete ublažiti simptome ove kronične bolesti, no lijeka za psorijazu nema.

U Hrvatskoj od psorijaze boluje oko 80.000 osoba, što ju čini jednom od najčešćih kroničnih, nezaraznih kožnih bolesti.

Među najčešće kronične bolesti kože spada psorijaza, koja je postala toliko česta da u našoj zemlji pogađa čak 80.000 osoba. Riječ je o ozbiljnoj sustavnoj upalnoj bolesti koja, osim što može zahvatiti cijelu površinu kože, pogađa i cijeli organizam. U težem obliku može dovesti do invalidnosti, psihičkih poremećaja i metaboličkih bolesti koje oštećuju brojne organe te skraćuju život oboljelih.

Kako se psorijaza manifestira?

Naša se koža neprestano obnavlja, a stanicama kože po prilici treba 28 dana kako bi iz dubine došle do površine. Ovaj je proces drugačiji kod osoba koje boluju od psorijaze – ubrzan je za sedam puta, što znači da traje samo četiri dana. Kod ovakvog ubrzanog rasta stanice se nagomilavaju i stvaraju se crvene, izbočene mrlje, koje su najčešće prekrivene ljuskama. Bilo koji dio kože može biti zahvaćen, no najčešće su to koljena, laktovi i vlasište.

S obzirom da do sada nije otkriven uzrok psorijaze, pa tako niti lijek. Određenim navikama možete ublažiti simptome ove kronične bolesti. Pobrinite se da vaša koža bude izložena suncu barem 30 minuta dnevno (izlaganje suncu smanjuje proizvodnju cikotina, koji potiče upalne procese na koži), u prehranu uključite veću količinu omega-3 masnih kiselina koje se bore protiv upala i osigurajte dovoljno vlage koži bogatim kremama i maslacima.

U pomoć stiže Euten

Od velike pomoći može biti i Bioeliksirova krema Euten, koja brzo i uspješno pomaže u rješavanju anomalija na koži: ekcema (neurodermitisa, atopijskog dermatitisa), raznih oblika dermatitisa te psorijaze.

Sadrži ekstrakte biljke gavez, stolisnika (hajdučke trave), kadulje i mente, zbog čega ima izuzetno svojstvo regeneracije kože te protuupalno, protuseptičko i fungicidno djelovanje. Također, s izuzetnim uspjehom regenerira i omekšava kožu. Njenom primjenom se uklanja crvenilo svrbež, isušenost i hrapavost kože te se smiruju upale.

Bioeliksir Euten krema ima još jedno izuzetno svojstvo: anti-age djelovanje ili pomlađivanje kože! Tako je koža svježa, tonirana, a bore se postepeno izglađuju.

undefinedOd izuzetne je važnosti napomenuti kako ova krema ne sadrži kortikosteroide! Kako je Bioeliksir Euten krema po svome sastavu kombinacija samo biljnih sastojaka, nema ograničenja u dužini njezine primjene kako kod odraslih, tako i kod djece. Aktivni sastojci Bioeliksir Euten kreme su: salicilna kiselina, mentol, ekstrakti hajdučke trave, kadulje i gaveza.

Odraslima se savjetuje zbog što djelotvornijih rezultata Bioeliksir Euten kremu upotrebljavati u kombinaciji sa Bronheulan sirupom i Sineulin kapima za nos.

U slučajevima atopijskog dermatitisa, neurodermitisa i ekcema Euten krema djelotvorno uklanja osjećaj svrbeža, crvenila i ljuštenja kože u samo nekoliko sati nakon prvog tretmana kože s dugotrajnim poboljšanjima po završetku terapije.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo