Mali račići iz ledenog Antarktika za dijabetičare i zdravo srce - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Mali račići iz ledenog Antarktika za dijabetičare i zdravo srce

Bolesti srca i krvnih žila vodeći su uzrok smrti u svijetu, no znanstvenim istraživanjima je utvrđeno kako se određeni čimbenici rizika mogu prevenirati prehrambenim intervencijama.

Primjerice, prehrana je neupitno moćan alat u prevenciji i terapiji dijabetesa. Znanstvena istraživanja potvrđuju sve više dokaza o blagotvornosti mediteranske prehrane koja obiluje “dobrim” masnoćama na dijabetes.

Usporedbom prehrane siromašne mastima s mediteranskom prehranom, pokazalo se da je mediteranska prehrana znatno uspješnija u kontroli razine glukoze u krvi u pretilih osoba oboljelih od dijabetesa tipa 2. Sastavni dio mediteranske prehrane je unos ribe koji daleko nadmašuje unos mesa, pogotovo crvenog, pa je i unos omega-3 masnih kiselina značajno viši u osoba na mediteranskoj prehrani. Glavni zadatak omega – 3 masnim kiselinama je zaštita srca i krvnih žila, no rezultati istraživanja pokazuju da mogu pomoći i u kontroli glukoze u krvi. Posljednjih godina posebno su zanimljivi novi izvori i oblici omega-3 masnih kiselina, poput ulja račića krila.

Račić kril – posebna vrsta račića bogata omega 3 kiselinama

Ulje račića krila prema najnovijim znanstvenim spoznajama sadrži superiorni oblik omega-3 masnih kiselina. Osim toga, ulje krila sadrži i prirodne antioksidanse poput vitamina i astaksantina koji imaju posebne blagodati za dijabetičare.

Ulje račića krila specifično je iz više razloga:

• Kril se nalazi nisko u hranidbenom lancu, obitava u kristalno čistom moru Antarktika, hrani se planktonima, stoga je njegovo ulje čisto i ne sadrži teške metale niti druga onečišćenje.

• Račić kril zbog svoje prehrane, koja sadrži planktone i mikroskopske alge, obilato pohranjuje omega-3 masne kiseline, kao i astaksantin koji je odgovoran za njegovu crvenu boju, ali i štiti ulje od oksidacije i degradacije.

• Strukturno, omega-3 masne kiseline u ulju račića krila vezane su za fosfolipide. Obzirom da kril ima identičnu strukturu kao membrane ljudskih stanica – omega-3 masne kiselina iz ulja krila bolje su raspoložive te se lakše apsorbiraju u organizmu čovjeka.

• Ulje krila bogato je astaksantinom, a u Almagea KRILL OIL CARDIO+ formulaciji dodatno je obogaćeno vitaminom E i selenom koji štite stanice od oksidacijskog stresa.

Zašto je Almagea KRILL OIL CARDIO + dobar za mene?

Almagea KRILL OIL CARDIO+ je dodatak prehrani koji sadrži najkvalitetnije ulje račića krila, izuzetne čistoće, prirodno bogato omega-3 masnim kiselinama, fosfolipidima i astaksantinom. Dolazi u tekućem obliku, u Licaps® biljnim kapsulama koje omogućuju lakšu i učinkovitiju apsorpciju te štite od neugodnog “ribljeg” mirisa, okusa, te pojave neugodnog refluksa. Preporučuje se uzimati 1-2 kapsule Almagea KRILL OIL CARDIO+ dnevno s dosta tekućine, uz obrok.

Jedno pakiranje sadrži 30 Licaps® kapsula s 500mg ulja krila.

Više informacija na www.almagea.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo