Odlučio sam se za operaciju da bi živio normalno - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Odlučio sam se za operaciju da bi živio normalno

Kontinuirana i rastuća bol u preponi, otežano kretnje i obavljanje svakodnevnih aktivnosti primorale su 44-godišnjeg Milana Radovića iz Pule potražiti liječničko mišljenje. Nakon utvrđene dijagnoze uznapredovalog osteoartritisa zgloba kuka tj. degenerativne promjene zgloba kuka koja ograničava funkciju zgloba i pokretljivost, jedino što je preostalo bila je operacija ugradnje totalne endoproteze kuka.

Nakon obilaska svih privatnih klinika u Hrvatskoj, Milan Radović  je donio odluku da će ovaj operacijski zahvat povjeriti stručnom timu Specijalne bolnice Arithera iz Zagreba.

„Već pri prvom telefonskom kontaktu sa osobnim voditeljem kroz liječenje za ortopedske pacijente bacc.physioth Valentinom Slogarom, bio sam siguran da sam na pravom mjestu. Osobni susret sa spec. ortopedom dr. Ivanom Karlakom potvrdio je moje razmišljanje. Ljubaznost, susretljivost, iscrpna objašnjenja svake faze liječenja, opća atmosfera i izgled bolnice te povjerenje koje ulijeva cijeli tim bolnice, pridonijeli su mojoj odluci. Uz činjenicu da će mi modernom operativnom tehnikom biti ugrađena endoproteza od najkvalitetnijeg materijala, osjećao sam se sigurno i nisam sumnjao u pozitivan  ishod operacije. Nakon uspješne operacije, rehabilitacijski proces započeo je odmah. Oduševljen sam timom  fizioterapeuta koji su me odmah nakon operacije dignuli na noge, a već treći dan nakon operacije hodao sam samostalno i bez pomoći štaka. Naučio sam vježbe koje ću moći raditi samostalno i iskoristiti nadolazeće tople mjesece za potpuni oporavak.“ ističe nam to ovaj Puljanin  čiji život je prije bolesti bio ispunjen mnoštvom aktivnosti, radom u vrtu, rekreativnim bavljenjem sportom.  Prema procjenama operatera dr. Ivana Karlaka takvom životu moći će se vratiti 2 do 3 mjeseca nakon operacije.

Spec. ortoped dr. Ivan Karlak:

„Gospodin Milan Radović je operiran u Specijalnoj bolnici Arithera gdje mu je ugrađena totalna endopoteza desnog kuka. Ovim operacijskim zahvatom gospodin Radović se riješio boli, vraćena mu je pokretljivost zgloba kuka te će se nakon provedene rehabilitacije moći vratiti svim svojim životnim navikama i aktivnostima. U današnje vrijeme sve je više bolesnika koji zahtijevaju operacijski zahvat zamjene zgloba kuka totalnom endopotezom. Današnji materijali kao i same operacijske tehnike su znatno uznapredovale te su to operacijski zahvati koji se provode svakodnevno. Cilj operacijskog zahvata je vraćanje bolesnika u normalno životno okruženje te omogućavanje vođenja dotadašnjeg života. Bolesnici su  vrlo  brzo nakon operacijskog zahvata i provedene rehabilitacije radno sposobni, mogu se baviti rekreativnim sportom , posvetiti se svojim hobijima , svim fizičkim i radnim aktivnostima. Dakle, ugradnjom umjetnoga kuka kvaliteta života se poboljšava i gotovo u potpunosti  vraća na prijašnju razinu, prije samih početaka tegoba s kukovima i nastanka osteoartritisa.“

Više o ugradnji umjetnih zglobova kuka ili koljena  doznajte na www.arithera.hr ili direktnim pozivom na broj 01 23 04 074, Specijalna bolnica Arithera, Bukovačka cesta 1, Zagreb

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo