Zdravlje

Zdravlje

Odvažite se i učinite prvi korak!

Koliko je vremena prošlo od kad vam je vani pristupio nepoznati muškarac i započeo razgovor s vama? Ako vam je dosadilo čekati da vam netko priđe, odvažite se i poduzmite sami taj prvi korak. Nije tako teško kao što se čini. Sve što vam treba je malo samopouzdanja i osmijeh.

Za početak će vam biti lakše ako se nalazite na terenu gdje se ugodno osjećate i ako imate udobnu odjeću koja vam dobro stoji. Ostalo možete izvježbati, poput ubacivanja spontanih komplimenata u rečenicu ili pronalazak zanimljivih tema. Tada samo trebate malo pričekati, nasmijati se i ostaviti da druga strana preuzme inicijativu. Ako se to ne dogodi, ne smijete zaboraviti da je flert igra i treba biti zabavan.

jOsmijeh

Psiholozi i stručnjaci za govor tijela se slažu: najvažnije što možete napraviti da biste izgledali privlačnije i pristupačnije jest da se smiješite. Ne treba to biti široki osmijeh od uha do uha, već normalan osmijeh koji poručuje “dobro se zabavljam i sretna sam što sam tu”.

Pogled

Kad odaberete osobu kojoj ćete prići, promatrajte ga desetak minuta. Promatrajte ga i smiješite se, ali ne odustajte. Nemojte odustati sve dok vas ne primijeti. Kad se to dogodi, vrlo vjerojatno će vam uzvratiti osmijeh, a tada krenite u akciju.

Govor tijela

Neka vam govor tijela bude otvoren. Uspostavite kontakt očima, lagano dodirnite ruku osobi kojoj pričate nešto, zabacite glavu unatrag dok se smijete. Izbjegavajte negativan govor tijela, kao što su prekrižene ruke, stresno držanje, gledanje u pod ili žvakanje žvakaće.

jPrava rečenica

Prava rečenica pomoći će vam pokrenuti razgovor u pozitivnom smjeru. Treba vam lagana, provokativna rečenica, koja će pomoći probiti led, no i dovoljno suptilna da možete diskretno nastaviti dalje svojim putem, ukoliko dečko nije zainteresiran. Nemojte se bojati neugodne tišine. Ako ne ode, znači da želi pričati s vama. Samo izdržite 30-ak sekundi i začudit će vas rezultati. Ako postoji kemija, razgovor će glatko teći, a ako se to ne desi, zaboravite na njega i krenite dalje.

Spasitelj

Svaki muškarac želi biti spasitelj. Iskoristite to kad vas u baru ne primjećuje konobar. Priđite muškarcu, naoružani osmijehom i zamolite ga da vam pomogne naručiti piće, jer ćete inače konobara čekati do jutra. Sigurno neće odbiti vašu molbu, a to iskoristite da započnete razgovor.

Kompliment

Dati nepoznatom muškarcu kompliment? Upravo to će učiniti čuda. Ako ste na nekom formalnom skupu, ovo će vam biti vrlo lako; no malo je teže kod neformalnog druženja. Bez obzira na ishod, izgled na licu dečka koji nosi majicu i jeans hlače će vam biti nagrada kad mu priđete, nasmiješite se i kažete mu: “Lijepa majica!”

kPonašajte se kao da ga znate od nekud

Izaberite neko mjesto na koje često izlazite i otiđite do najzgodnijeg dečka u prostoriji i recite mu: “Jako si mi poznat. Jesi li možda išao Pravni fakultet?” (ili već nešto slično). Reći će vjerojatno ne, pa ga onda možete pitati za neko drugo mjesto gdje ste išli. Vrlo vjerojatno će i on nabrojati koje od mjesta gdje ste se mogli sresti prije, a to je upravo ono što ste željeli.

Recite nešto o događaju na kojem se nalazite

Ako ste u galeriji recite nešto o izložbi. Ako ste na koncertu, prokomentirajte sviranje benda. Ne morate detaljno iznositi svoja stajališta, samo recite jednostavnu rečenicu sa kratkim pitanjem “Ovi dečki izvrsno sviraju, zar ne?”

Bok!

Ništa nije tako učinkovito kao jednostavan pozdrav. Ako želite prići muškarcu, a nemate pojma što reći, samo recite “Bok!” i prepustite njemu da povede dalje razgovor.

Svatko može svladati nekoliko jednostavnih društvenih vještina koje će privući druge. Počnite s izgradnjom samopouzdanja. Otkrijte koji tip razgovora vam najviše odgovara za započinjanje konverzacije. I vježbajte flertanje kad god to možete kako bi usavršili tehniku.

 

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo