Zdravlje

Zdravlje

Prirodna ljekovita djelovanja hidrolata u spreju za nos

Veliko istraživanje na poznatim hrvatskim internetskim portalima, u kojem je sudjelovalo više od 3000 osoba, pokazalo je da čak 71 posto osoba sprejeve za nos smatra dijelom osnovne dnevne higijene nosa.

Dodavanjem hidrolata smilja i lavande u pročišćenu morsku vodu iz Jadrana, Aqua Maris Refresh postao je prvi sprej za nos u kojem su korišteni dijelovi visokokvalitetnih prirodnih eteričnih ulja.

Smilje je poznato kao prirodno protuupalno sredstvo, a djeluje analgetski i antioksidativno. Smanjuje otečenost sluznice, razmekšava sluz ili nakupljeni sekret, te smanjuje nadražajni kašalj. Čak i najmanje količine ovog prirodnog bogatstva dovoljne su da proizvedu adekvatan učinak. Njegova primjena pogodna je kod ljudi koji boluju od alergija. Ovo izuzetno i vrijedno bogatstvo prirode njegovat će i regenerirati sluznicu dišnog sustava.  Zbog svog snažnog antiseptičnog djelovanja, uporaba hidrolata smilja djelotvorna je u borbi protiv cijelog niza bakterija i virusa, što je dokazano brojnim antibiogramima.

Od svih eteričnih ulja  lavanda je bez sumnje najsvestranija, sa širokom lepezom djelovanja od analgetičkog preko antidepresivnog, antiseptičkog, baktericidnog do dekongestivnog, hipotenzornog, sedativnog, protuparazitnog… Ipak najvažnije djelovanje lavande je njezina mogućnost da popravi poremećenu ravnotežu, kako uma, tako i tijela.

Analgetičko, antiseptičko i antibiotsko djelovanje lavande čini je odličnim izborom za ublažavanje  prehlade, hunjavice, gripe, nadražajnog kašlja, kataralnih upala i sinusitisa. U tretiranju tih stanja djelotvorna je obzirom na djelovanje protiv virusa, a usput djeluje dekongestivno, umiruje i sprječava sekundarnu infekciju bakterijama. Pomaže astmatičarima, osobito ako su napadi astme uzrokovani mentalnom ili emotivnom traumom. Uz prirodni dezinfekcijski učinak djeluje umirujuće.

Korisnici su Aqua Maris sprejeve za nos prepoznali kao prirodna djelotvorna sredstva koja im učinkovito smiruju nadraženu nosnu sluznicu. Iz istog razloga, liječnici i ljekarnici najčešće pacijentima preporučuju upravo Aqua Maris sprejeve za nos.

Foto: Shutterstock

 Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo