Zdravlje

Zdravlje

Rutina nije na prvom mjestu, vaš partner je!

Nije teško upasti u rutinu svakodnevnice, svi imamo odgovornosti koje nam to olakšavaju. Djeca, posao, škola, računi… Što napraviti kada rutina negativno utječe na naš brak, romatiku i odnos prema partneru?

Male stvari koje svakodnevno radimo za dobrobit voljene osobe, bitno će utjecati na dobar odnos. Uz male promjene, možemo povećati ljubav koju osjećamo prema našem partneru.

Pet uobičajenijih rutina koje morate mijenjati

Imajte na umu da sve napisano zahtjeva trud kako bi došli do pozitivnih promjena.

1. Jutra
Ustanite svakog jutra u isto vrijeme i doručkujte u paru. Ako niste zaduženi za pripremanje doručka – danas ga pripremite! Palačinke u obliku srca su uvijek dobrodošle.

Bonus: Ustanite ranije i vježbajte zajedno. Vodite ljubav!

2. Ručak
Nije teško svaki tjedan kuhati ista jela, pripravljati obroke koje svi u kući vole. Učinite nešto novo, u dućanu posjetite odjel na kojem još niste kupovali, odaberite nepoznate namirnice i napravite sasvim novo jelo. Tretirajte to kao malu avanturu. Ako ispadne loše, uvijek možete posjetiti obližnji restoran u kojem nikad niste bili.

Bonus: Iznenadite partnera odlaskom u restoran koji nudi njegovu omiljenu hranu, ili još bolja ideja- navratite u njegov ured sa ručkom iznenađenja!

3. Večeri
Na kraju napornog radnog dana svi smo umorni, no to nije razlog za odustajanje! Pravi je trenutak da date više od sebe kako bi usrećili partnera. Napravite nešto što uobičajeno radi vaš partner. Možda je to priprema večere ili uspavljivanje djeteta. Ovo bi moglo biti i dobro vrijeme da izađete iz kuće, prošećete parkom ili posjetite kazalište. Uzmite vremena i poslušajte što vam partner ima reći o tome kako je proveo dan.

Bonus: Recite partneru da se opusti i priuštite mu masažu. Samo masaža nogu ili glave može učiniti čuda.

4. Vikend
Kako provodite vikende? Čišćenje garaže, kuće ili okućnice također može biti pozitivno ako to obavljate u paru. Važno je da svaka zajednička aktivnost ispunjava zadovoljstvom oba partnera. Ako čišćenje garaže nije opcija, onda bi bilo dobro da sjednete u auto i napravite mali put. Posjetite obližnji grad i priuštite si fini ručak.

Bonus: Učinite nešto za partnera za što znate da želi već dugo vremena. Ili još bolje, Iznenadite ga nekom super idejom!

5. Spavaća soba
Pazite li na atmosferu u spavaćoj sobi? Ona je srce intimne strane vašeg stana i stoga je nikako ne biste trebali zanemariti. U njoj provodite najviše zajedničkog vremena s boljom polovicom i stvarate mali raj za dvoje. Učinit je mjestom gdje san postaje premija, maženje dolazi samoinicijativno i obogatite svoj život s nekoliko jednostavnih trikova.

Rutine su nam potrebne, moramo obavljati svakodnevne zadatke, ali uvijek postoji način da nakon obavljenog posla pokažemo partneru da ga volimo. Vaš partner mora biti vaš prioritet, sve ostalo u životu je na drugom mjestu!

Ana Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo