Zdravlje

Zdravlje

Spriječite neugodne nuspojave antibiotika!

Antibiotici su korisni, djelotvorni i sigurni lijekovi za bakterijske bolesti i zato ih smatramo dragocjenim lijekovima. Oni su značajno promijenili sudbinu bolesnika oboljelih od različitih bakterijskih infekcija, no mnogi su već iskusili neugodne nuspojave koje prate njihovo uzimanje. Nuspojave s kojima se mnogi susreću su mučnina, povraćanje, proljev, bolovi u trbuhu, kožni osip i svrbež, gljivice na koži i sluznicama, vrtoglavica i glavobolja itd.

Antibiotici imaju štetan učinak na prirodnu mikrofloru crijeva te njenim uništavanjem nastaju endotoksini štetni za crijevnu sluznicu cijeli organizam. Zato je dobro za vrijeme ili nakon terapije antibioticima koristiti selektivni enterosorbent kao što je Enterosgel.

Enterosgel je inovativni medicinski proizvod koji poput pametne spužve na sebe veže štetne tvari, egzogene i endogene toksine, patogene bakterije, viruse i gljivice u probavnom sustavu te ih na prirodan način uklanja iz organizma. Tako će Enterosgel pri terapiji antibioticima na sebe vezati nastale endotoksine te ih ukloniti iz organizma i na taj način stvoriti uvjete za oporavak crijevne sluznice te posljedično omogućiti ponovni razvoj normalne mikroflore. Enterosgel neće smanjiti apsorpciju vitamina, minerala i ostalih hranjivih tvari neophodnih za organizam, a iz organizma će se izlučiti 7-8 sati nakon upotrebe, zajedno s tvarima koje je za sebe vezao.

Primjenom Enterosgela obnavlja se crijevna sluznica, omogućuje i smanjuje mogućnost prodora toksina kao i većine nepoželjnih tvari u krvotok.

Enterosgel je siguran za sve, djecu odrasle i trudnice!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo