Zdravlje

Zdravlje

Synlab+ Junior – paket pretraga za djecu

Djeca imaju imunitet u razvoju, dakle još nezreo te lakše i češće obole od bilo koje bolesti. U grupi djece koja borave u istom prostoru duže vrijeme virusi se izuzetno brzo šire od jednog djeteta do drugog zbog bliskog kontakta i specifičnosti rane dječje dobi.

Najčešće doba pogodno za širenje respiratornih infekcija su jesen i zima. Tijekom jeseni i zime u Hrvatskoj prema podacima epidemiologa svakog dana oboli 50 000 osoba. Djeca su svakako najosjetljivija na vremenske promjenem što je normalno
jer se njihov sustav obrane tek treba razviti kako bi organizam štitio
od virusa.

Zašto su djeca češće bolesna zimi, osobito kada pohađaju dječje kolektive?

Respiratornim infekcijama pridonosi pretežiti boravak u zatvorenim, slabo zračenim, pregrijanim prostorijama u kojima boravi veći broj ljudi gdje se infekcije lakše šire.

U grupi djece koja borave u istom prostoru duže vrijeme virusi se izuzetno brzo šire od jednog djeteta do drugog zbog bliskog kontakta i specifičnosti rane dječje dobi. Primjerice, mala djeca ne znaju puhati nos u maramicu, ne znaju staviti ruku na usta kad kišu i kašlju, predmete izmjenjuju međusobno ne perući ruke između kontakta. Predmete ispituju stavljajući ih u usta.

Kako je jesen godišnje doba prehlada i viroza, tako su i najtraženije upravo dijagnostičke pretrage u medicinskom laboratoriju. Poliklinika Synlab svoje korisnike poziva da iskoriste paket pretraga za djecu po povoljnijim cijenama.

Synlab paket za djecu – 120 kuna

(KKS, CRP i URIN – test traka i sediment)

*puna cijena 150,00.

U poliklinici Synlab možete obaviti i druge mikrobiološke pretrage namjenjene vrtićkoj djeci,  bris nazofarinksa i ždrijela, te do kraja godine ostvariti popust do 10 posto!

Na preglede treba doći ujutro, natašte, 12 sati nakon zadnjeg obroka, a kako se pripremiti za pretrage pogledajte ovdje.

Foto: Sutterstock

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo