Zdravlje

Zdravlje

Urasli nokti, natisci, kurje oči – zašto nastaju i kako liječiti? Saznajte na 2. podološkoj akademiji

Zašto nastaju kurje oči, urasli nokat, gljivična infekcija, bradavice i zadebljanja na stopalima te kako ih liječiti, teme su cjelodnevnog programa druge podološke akademije.

Drugu podološku akademiju u Hrvatskoj organizira Poliklinike Manola, a održava se pod nazivom Praktični pristup liječenju problematike noktiju i stopala.

Polaznici će na akademiji naučiti kako liječiti bolesti noktiju i stopala među kojima su kurje oko, urasli nokat, gljivična infekcija, bradavice, zadebljanja na stopalima i druge.

Cjelodnevni program vodit će tim stručnjaka među kojima su liječnici, podolozi, medicinske sestre, fizioterapeuti i kozmetičari-pedikeri. Svi oni otkrit će najčešću problematiku bolesti noktiju i stopala, odgovoriti zašto nastaju te s praktične strane pokazati jednostavna rješenja.

Akademija će se održati 17. 6. 2022. od 9 do 18 sati u hotelu Capital, Zagreb.

18. 6. 2022. biti će organizirana radionica u prostorima Poliklinike Manola. Polaznicima akademije će na kraju programa biti uručene diplome.

Za dodatne informacije, obratite se na mail: info@poliklinika-manola.hr

Kontakt osoba: Iva Smiljan Benko, tel. 01/4833-383, pon-pet 08.00-13.00h

Radionice nisu obavezne i može se uzeti samo ona radionica ili više njih koje su nove, zanimljive.

Program akademije pronađite ovdje!

Što treba znati o podologiji?

Podologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom, prevencijom i liječenjem bolesti stopala. Proučava stopalo i brine o kostima, mišićima, zglobovima, koži i noktima zdravih i bolesnih stopala. U domenu podologije spada liječenje dijabetičkog stopala, uraslih noktiju, natisaka, kurjih očiju, deformacija nokta (zavinuti nokti, zadebljani nokti….), liječenje bradavica na stopalima, gljivičnih infekcija nokta i stopala, ugradnja korekturnih kopči, liječenje hallux valgusa taping metodom. Podologija objedinjuje znanja koja su vezana za anatomiju i fiziologiju stopala i uz pomoć niza dijagnostičkih procedura postavlja dijagnozu i određuje terapijske smjernice.

Podologija je usko povezana sa drugim granama medicine kao što su dermatologija, fizijatrija, ortopedija, endokrinologija-dijabetologija i vaskularna kirurgija.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo