Zdravlje

Zdravlje

Zagrli za rijetke bolesti!

Odazovite se i vi ovoj kampanji podizanja svijesti o rijetkim bolestima.

Mnogi su posljednjih dana mogli primijetiti kako razne osobe iz javnog života dijele besplatne zagrljaje na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Zagrljaje su dijelili Daniela Trbović, Jelena Veljača, Dražen Čuček, Mila Elegović i Ronald Braus. Na svako pitanje o čemu je riječ i zašto se grle, odgovarali su: “Ne smijemo vam reći. Saznat će se idući tjedan!”.

Mi vam sad možemo reći da se radilo o teaserima u povodu početka kampanje “Zagrli za rijetke bolesti“. Ovoj se kampanji možete priključiti i vi, sve do petka 27. veljače, te pružiti podršku oboljelima od rijetkih bolesti.

Postupak je jednostavan:

1. Preuzmite natpis “Zagrli za rijetke bolestiOVDJE ili ga sami izradite.

2. Zagrlite se s nekim sebi dragim i fotografirajte se.

3. Pošaljite fotografiju na mail zagrlizarijetke@gmail.com.

Zagrli za rijetke bolesti

Na Facebook profilu Hrvatskog saveza za rijetke bolesti i internetskoj stranici svakodnevno će se objavljivati album s dijelom pristiglih fotografija. Fotografije se prikupljaju do 27. veljače, kada će biti objelodanjene na velikom posteru, a on će biti predstavljen na događaju u povodu Međunarodnog dana rijetkih bolesti 28. veljače, na Cvjetnom trgu.

Grlite roditelje, baku, tetku, djeda, curu, dečka, psa, mačku, bilo koga sebi dragog… Zagrlimo zajedno za rijetke bolesti i povećajmo vidljivost oboljelih od rijetkih bolesti i njihovih obitelji!

Znate li što su to rijetke bolesti?

Prema definiciji prihvaćenoj u EU, rijetke bolesti su one koje se javljaju kod manje od pet pojedinaca na 10.000 stanovnika. U EU od njih boluje gotovo 30 milijuna osoba, a u našoj zemlji gotovo 200.000. Najčešće je riječ o kroničnim, degenerativnim i smrtonosnim bolestima, zbog čega je oboljelima značajno smanjena kvaliteta života, pogotovo jer su ovisni o tuđoj pomoći.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo